12.02.2021 tarihinde ilimiz Nevşehir'de kurulan ve hizmetlerine başlayan Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gazi İhsan Biçkin ve berberinde bulunan Başkan Yardımcısı Sayın Gazi Hasan Yazanel Gazetemiz FİB Haber merkezine gelerek bizleri onurlandırmışlardır.

Kuruluş amaçlarının neler olduğu doğrultusunda ki sorularımız üzerine ise Dernek Kurucu Başkanı İhsan Biçkin bize şu ifadelerde bulundu;

"Derneğimizin Temel ilkesi ve gayesi “Şehidimizin Nuru, Gazimizin Onuru” ile Nevşehir ilimizde bulunan Şehit ve Gazi ailelerimizin Sosyal açıdan yanlarında olmak, onların mutluluğu ile mutlu olmak ve kederleri ile kederlenmektir.

Bizler toplum olarak kanlarını, canlarını, bedenlerini ve ruhlarını bu Cennet Vatan uğruna veren insanlara borçluyuz.

Devletimiz mümkün mertebe her türlü gayretini bu ailelerimiz için seferber etmektedir. Bu hususta Devletimize ne kadar minnetlerimizi ifade etsek azdır lakin bizler Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği olarak sadece madden değil manen de tüm ailelerimizin yanında olmak istiyoruz. Birçok ilçemizde ve köylerimizde bulunan ailelerimizi ziyaret etmek, onların sıkıntılarına elimizden geldiği kadar yardımcı olmak, bir nebze olsun yalnız olmadıklarını ve aslında kocaman bir aile olduklarını hatırlatmak istiyoruz.

Nevşehir ilimizde çok farklı alanlardan gelen Şehitlerimiz ve Gazi ailelerimiz var.Zira bizim en önemli paydamız Vatandır, gerisi siyaset üstü, partiler üstüdür.

Derneğimiz şimdilik haftanın beş günü tüm gönül dostlarımıza açıktır. Sadece Şehit ve Gazi ailelerimizi değil gönlünde kalbinde vatan aşkı sevgisi olan tüm dostlarımızı Derneğimize bekliyoruz." dedi.