Nevşehir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Tekin Keçeci, yeni oluşan yönetim kurulu ile Vali İnci Sezer Becel'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Nevşehir'de hayvancılık sektörü konusunda Vali Becel'e bilgiler veren Oda Başkanı Keçeci, amaçlarının Nevşehir'deki hayvancılığa katma değer sağlamak olduğunu ifade ederek, 'Özelikle yeni çıkan teknikler ve bilimsel makaleler konusunda seminerler ve sempozyumlar vererek öncelikle meslektaşlarımızı eğiteceğiz. Nevşehir'de en büyük sıkıntı küçük işletmelerin fazla olması. İşletmeleri bir araya toplayarak daha büyük yatırımcıları Nevşehir'e çekerek hayvancılığı geliştirebiliriz.' dedi.
 

Nevşehir'deki hayvancılığın mutlaka geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Becel, 'Nevşehir'deki hayvancılığın gelişmesi, daha modern ve daha sağlıklı bir seyir izlemesi için inşallah veterinerlerin katkıları önemli. Bölgemizde tarım oldukça gelişmiş durumda. Tarımın bir diğer ayağı olan hayvancılığın gelişmesi için de son dönemde oldukça güzel çalışmalar var. Sizlerin de bu çalışmalara daha bilimsel olarak katkılarınız önemli. Potansiyelimiz var bu potansiyeli değerlendirmemiz lazım.' diye konuştu.