Niğde Merkezli Yetim Eli Derneği, Nevşehir’deki 120 Yetimin katıldığı anlamlı bir iftar yemeği düzenledi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Nevşehir’deki Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen iftar yemeğine Nevşehir Vali yardımcısı sayın Kağan Mekan Çeviren ve İl Göç Müdürü sayın Akif Doksar’ın yanı sıra il protokol üyeleri katılım sağladı. 

İftar Yemeği Nevşehir uygulama otelinde düzenlendi ve Nevşehirli Yetim Türk aileleri, Geçici koruma statü sahibi Suriyeli ve Uluslararası koruma yararlanıcısı Afgan, Iraklı ve İranlı ailelerle beraber oruçlarını açarak Ramazanın son günlerinde anlamlı bir beraberlik örneği sergiledi.  

Yemekten sonra Yetim Eli Derneği tarafından katılımcı aile bireylerine teker teker zarflara konmuş nakdi yardım desteğinin yanı sıra annelere et, gıda kolisi ve market alışveriş kartları dağıtıldı. 

İki komşu İl arasındaki bu güzel dayanışmanın heyecan veren kısmını ise tabi ki yine çocuklar yaşadı. Niğde’den getirilen dondurma arabasından servis edilen dondurma ve pamuk şekerlerini alan çocuklar Bayramı adeta 2 gün önceden kutladı. 

Dernek, uzun yıllardan beri Niğde’de bu tür ailelere yönelik sürdürdüğü nakdi, ayni ve eğitim yardım programına, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile yaptığı işbirliği ile Nevşehir’i dahil etmiş ve buradaki faaliyetlerine ağırlık vermiştir.