2010 yılında Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda 'TCG Çandarlı' gemisinde vatani görevini yaparken yaşamını yitiren Taner Deş, ailesinin başlattığı hukuki mücadele sonucunda, 11 yıl sonra mahkeme tarafından şehit sayıldı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Mahmatlar köyü nüfusuna kayıtlı Taner Deş, 2010 yılı Şubat ayında Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda 'TCG Çandarlı' gemisinde vatani görevini yaparken şüpheli şekilde hayatını kaybetmişti. 

Tezkeresine 70 gün kala 21 yaşında yaşamını yitiren Nevşehirli Metin Deş için ailesinin başlattığı hukuk mücadelesinden sevindirici haber geldi.

Mahmatlar köyünde yaşayan baba Taner Deş, askerde iken hayatını kaybeden evlatlarının şehit sayılmasına ilişkin hukuk mücadelesini yıllar sonra kazandı.

Hukuku inancımı hiçbir zaman kaybetmedim diyen baba Taner Deş, Adalet tecelli ederek bizleri bir nebze olsun sevindirdi. Bu mücadelede önemli bir paya sahip olan ve uzun soluklu bir mücadele veren ve her an bizlerin yanında olan avukatımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum" dedi.