Türk Büro-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mehmet Burunkaya, 5 yaşındaki minik oğlu Metehan ile birlikte İstiklal Marşı'nın tamamını seslendirerek düet yaptı.

"Rabbim bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın..."

Türk Büro-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mehmet Burunkaya yaptığı açıklamasında; "İstiklalimizin, istikbalimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolü Kurtuluş Savaşı’mızın adeta manifestosu olan ve vatan topraklarının her karışında işgale karşı mücadele verildiği bir dönemde yazılan İstiklal Marşımız bir milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.  İstiklal Marşı'nda bayrak, vatan, ezan, din, iman, devlet, millet gibi kutsal değerler dile getirilmekte ve bu değerlere vurgu yapılmaktadır. Bizde baba oğul birlikte bir farkındalık oluşturalım isteyerek birlikte düet yaptık.

Bu duygularla, İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal marşımız ve Çanakkale destanımızı yazan, içinde yaşadığı devrin hakikatlerini idrak etmiş, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle anıyorum. Ayrıca kanları ve canları ile mücadele verip, bu ülkeye hizmet etmiş olan aziz şehitlerimizi Rahmetle niyaz ediyor, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 100. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle birlikte okuduğu İstiklal Marşı'mızı gelin şimdi birlikte dinleyelim.