Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde askere gidecek olan Bünyamin Yıldız’ın babası Adnan Yıldız tarafından düzenlenen ‘Asker Gecesi‘ne  yoğun katılım yaşandı.

‘Asker Gecesi ‘’ coşkulu ve duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Bünyamin Yıldız’ın annesi göz yaşlarına hakim olmadı kendi elleri ile oğlunu Asker Kınasın yaktı.  Ardından yerel sanatçı Uğur Kınacı'nın sazıyla eşlik ettiği asker adayı Bünyamin Yıldız, "Bu adam benim babam" şarkısını okudu.

Çok sayıda kişinin katıldığı eğlencede asker adayı Bünyamin Yıldız arkadaşlarıyla birlikte türküler söyledi ve halaylara eşlik etti.

Türkiye Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Afrin Gazisi Zeki Didinmez, Dernek Başkan Yardımcısı Gazi Mustafa Tanrıkulu, Yönetim Kurulu üyesi Gazi Muammer Işır, Nevşehir Engelliler ve Yaşlılar Derneği Başkanı Mehmet Adem Karadaş, FİB Haber.Com Genel Koordinatörleri İbrahim Uysal ve Fikret Çapacı'da asker gecesine katılarak bu onurlu günde Yıldız Ailesini yalnız bırakmadılar.

Derneğin Nevşehir İl Temsilcisi Zeki Didinmez, yaptığı konuşmada, dünyada evlatları askere oynayarak giden tek bir ülke olduğunu, onun da Türkiye Cumhuriyeti olduğunu dile getirerek, “Biz askere giderken düğüne gider gibi gideriz. Düşmana korku ve gözdağı vermek için gideriz. Bu Türk gençleri, gerek Çanakkale’de, gerekse 15 Temmuz’da şehadet şerbeti içme uğruna mermilerin karşısına geçti. Bir kısmı şehit, bir kısmı ise gazi oldu. Hedef neydi? Ay yıldızlı bayrağı gönderden indirtmemek, ezan seslerini minarelerden susturtmamak. Dolayısıyla biz böyle bir gençliğimiz olduğu müddetçe, bu vatanı hiç kimseye Allah’ın izniyle bırakmayız” dedi.

Kınalı kuzuların sağlıklı ve sıhhatle asker ocağına gidip gelmelerini temenni ettiğini de ifade eden FİB Haber.Com Genel Koordinatörü Fikret Çapacı'da konuşmasında, “FİB Haber Merkezinde stajlığını yapan gerek kardeşim Bünyamin'in, tüm asker adaylarının, gerekse askerdeki evlatlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin inşallah Cenab-ı Allah burunlarını kanatmasın, kazasız belasız görevler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

Vatani görevini  Tokat'ta yapacak olan Bünyamin Yıldız, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada; "Askerlik vatan borcu. Vatani görevimizi yapmaya borcumuzu ödemeye gidiyoruz. Bugün annem babam, abim, kardeşlerim ve tüm sevdiklerim burada. Bu kadar sevdiğimiz insanın yoğun katılım sağlaması açıkcası benim için hem sürpriz hemde gurur kaynağı oldu. Bu geceme renk katan başta kahraman Gazilerimiz olmak üzere, FİB Haber'e ve Mehmet Adem Başkanımıza teşekkür ederim" dedi.

Proğramda dualar okundu, davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Gecenin sonunda asker adayı Bünyamin Yıldız, ailesi ve arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.