Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren Nevşehirli gurbetçilerin dönüş yolculuğu sürüyor. Yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından yaşadıkları ülkelerin yolunu tutuyor.

Özellikle Almanya, Fransa, Belçika, İsviçre , İngiltere, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetteki Nevşehirli hemşehrilerimiz artık yavaş yavaş dönüş yoluna düştüler. Kurban Bayramını Nevşehir'de yakınları ve sevdikleriyle geçirdiler, hasret giderdiler, hısım akraba ziyaretleriyle gönülleri aldılar, şimdi gitme vakti...

Yaz tatillerini Türkiye'de geçirip yaşadıkları Avrupa ülkelerine gitmek için dönüş yoluna geçen gurbetçilerimiz, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Öyleki İpsala Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyruğu oluştu.

Yaz sezonunda Temmuz ve Ağustos ayı ile birlikte bir aylık bir süreyle ülkelerine gelen ve burada eş, dost, akraba ve memleketleriyle özlem gideren Nevşehirli gurbetçiler buruk bir şekilde ülkelerinden ayrıldılar.

Şimdi gurbetçilerimiz memleketlerine tekrar gelmek için 1 yılı dört gözle bekleyecek...

Öte yandan, yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler de sınır kapılarından giriş yapmaya devam ediyor.  

Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Nevşehir de, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.

Nevşehir ve Kapadokya'nın Dünyaya açılan penceresi www.fibhaber.com olarak Tüm Nevşehirli gurbetçilerimize ana vatan ve memleketleri Nevşehir'den selam sevgi ve dualar gönderiyoruz.