Dün gece sularında izin dönüşü Sofya yakınlarında bir benzin istasyonunda dinlenme molası vermek için Audi marka aracını oto parkına çeken Zaandam'ın tanınmış simalarından olan Nevşehirli Aytekin Arısoy, kardeşi Osman Arısoy ile iki arabayla oto parkındayken yol yorgunluğundan yararlanan hırsızlar aracın çalışır vaziyette olduğunu fırsat bilerek hızlı bir şekilde arabaya binip park yerinden uzaklaştılar . Araç sahibi araba hareket ederken engellemeye çalışsada aracın çalınmasına engel olamadı. 


Aynı zamanda HDV Zaandan Sultan Ahmet Camii yönetiminde'de görev yapan Aytekin Arısoy, aracının çalındığını polise bildirdi. Öte yandan Aytekin Arısoy, Hollanda vatandaşlığına sahip olduğu için polisten aldıkları rapor ile Hollanda konsolosluğuna gidecekler ve geçici seyehat belgesi alacaklar. Daha sonra Türkiye'nin Sofya konsolosluğundan geçici nufus cüzdanı çıkartıracaklar ve oradanda alacakları geçici seyehat belgesiyle yaşadıkları ülke Hollandaya dönecekler.

Aracın içerisinde bütün kimlikleri ve önemli kayda değer evraklar,  tapular vede yolda harcamak için aldıkları nakit 2000 euro para hepsi çalınan araçla beraber gitti.


Türkiye dönüşü Bulgaristan'da aracı çalınan vatandaşımızın aracını görevlerinin bilgi vermeleri önemle rica olunur
İrtibat numarası
+31 6 43130400

İşte çalınan aracın plakası:


HABER | SEDAT TAPAN 

Haber.nl