Nevşehir İl Esentepe Mahallesi'nde,ektiği çiçeklerle (Taşlıbel) Çiçekli Cami'yi herkesin hayran kalacağı bir mekana dönüştüren,cami imam hatibi Ahmet Aydemir,Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülünü Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) düzenlediği, “6. Uluslararası İyilik Ödülleri”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende, Türkiye'den ve yurt dışından yaşanmış iyilik hikayeleri içerisinden belirlenen beş kişiye iyilik ödülü, 

Bu özel ödül töreninde Camilerimizi çocuklar ve çiçeklerle şenlendiren Nevşehir Çiçekli Camii İmam-hatip Ahmet Aydemir hocamız iyilik ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

İyilik ödül sahibi- Ahmet Aydemir / Nevşehir Çiçekli Cami İmamı

Rengarenk çiçekler, yemyeşil meyve ağaçları ve bir bahçe sandığımız huzurlu bu yer aslında bir cami Nevşehir Esentepe Mahallesi'nde bulunan taşlıbel çiçekli camii din görevlisi Ahmet Aydemir sayesinde herkesin hayran kalacağı bir mekan haline dönüştü. Ahmet hoca 1995 yılında saksılara çiçekler ekip camiye getirdi ve bir süre sonra çocukların camiye gelmesini sağlamak için çiçeklere çocukların ismini verdi. Bu sayede 300 çocuk 300 çiçekle hayat buldu. Ahmet hoca çocukların camiye gelmelerini sağlamış, hem de onlara sorumluluk vermiş oldu.  Böylece taşlıbel çiçekli camii hem çocuk doldu hem de çiçek açtı. Çiçekli caminin saksıları zamanla arttı çiçekler büyüdü. Limondan kamkata, zeytinden pepinoya kadar çeşitli ağaçlar camide yetişti. Çocukların zorla değil isteyerek mutlulukla geldiği bir cami haline geldi. Ahmet hocaya göre iyilik yaşadığın yeri güzelleştirmek yaptığın her işi aşk ile sevgiyle yapmaktır.

FİB Haber Merkezi olarak, "Diyanetin Uluslararası İyilik Ödülleri kapsamında yaptığı çalışma ile ödüle layık görülen Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir hocamı tebrik ederiz. Hem kendisi hem de Nevşehirimiz adına gururlandık. Tebrik ederiz. Allah hizmette daim eylesin."