Nevşehir’li İş adamı Gökhan Gürlek, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan savaş krizine dair değerlendirmelerde bulundu.

“Azerbaycan topraklarını işgal ederek kardeş ülkemizin bağımsızlığına göz diken Ermenistan’ı lanetliyorum” açıklamalarında bulunan Gürlek, Ermenistan’a tepki gösterdi. “Ateşkes anlaşmasına rağmen sivil halka saldıran, ateşkes kurallarına uymayan ve çeşitli bahanelerle insan haklarını umursamayan Ermenistan’ı kınıyorum. Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ı tahrik ederek savaşın boyutunu büyütmek isteyen Ermenistan, hayalini kurduğu kaosu göremeyecek. 30 yıla yakın bir süredir ihmalkar tutumlar sergileyen Ermenistan, Azerbaycan toprakları olan Karabağ’ı terkedene kadar bu haklı mücadeleyi sonuna kadar destekliyorum.” dedi.

“Dünya’nın Tepkisi Yetersiz”

Gökhan Gürlek, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara dünya ülkelerinin tepkilerinin yetersiz olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamada,” Ermenistan tarafından Azerbaycan’ın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne yapılan saldırıya dünya ülkeleri gerekli desteği vermiyor. Dünya’nın tepkisi yetersiz fakat gerek Türkiye Cumhuriyeti, gerekse şahsım adına Azerbaycan’ın yanındayız mesajını vermek istiyorum. Bu haklı mücadelesinde Allah’ında izniyle hak galip gelecektir. Ermenistan işgal ettiği toprakları bir an önce terkederek Azerbaycan yönetimine teslim etmelidir.” dedi.