Nevşehir'de asker adayları kışlalarına, Nevşehir Otogarı (Adnan Menderes Otobüs Terminali) önünden dualarla ve istiklal marşı okunarak uğurlandı. 

Asker adaylarını arkadaşları, dostları ve akrabaları yalnız bırakmadı. Vatani görevini yerine getirecek gençlerin ellerine kına yakılırken, hüzün ve coşku bir arada yaşandı. Uğurlama esnasında asker adayları da gözyaşlarını tutamazken, vatan için canlarını feda etmeye hazır olduklarını belirttiler. 

Vatani görevini yapacak olan 2001/2 tertip Nevşehirli asker adaylarımızdan, Topaç Köyü eşrafından Mustafa Yalçın'ın (ariflerin) oğlu Kadir Yalçın  Bilecik'e, Zafer Aydoğdu'nun oğlu Murat Aydoğdu Elazığ'a birliklerine yolcu edildi.

Askerlerimizin arkadaşları Nevşehir terminali çıkışında otobüsün önünü kesip istiklal marşı okudular. 

Vedalaşmanın ardından, otobüsüne binen askerlerimizin, otobüsü durdurularak önünde Türk bayrağı açıldı. İstiklal Marşını hep bir ağızdan okuyan gençler ve asker yakınları, daha sonra askerini kışlalarına uğurladılar.

Askere uğurladıkları evlatlarının büyük gururunu yaşayan gençlerimizin anne ve babaları duygularını şu sözlerle ifade ettiler;

"Kınalı kuzumuzu askere göndermenin heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız. Oğlumuz asker olacak. Allah’ım tüm milletimizin evlatlarıyla birlikte hayırlı tezkereler nasip etsin, önemli olan her şey vatanımız içindir.

Kınalı Kuzularımıza Hayırlısı ile gidip dönmeyi  Dinimize Vatanımıza Milletimize Bayrağımıza Sevdalı aşk dolu hizmetler yapmayı nasip etmesini ALLAH cc dileriz. Yolları bahtları açık olsun inşallah.. Aminn”

Bizde FİB haber.com ailesi olarak, tüm asker kardeşlerimize hayırlı tezkereler diliyor, kendilerinin bu kutlu yola sağ salim gidip gelmelerini temenni ediyoruz.

Haber:Adnan Yıldız