17 Günlük tam kapanma ile birlikte gerek sokağa çıkma yasağı ve gerekse pazarların açılmasına yasak gelmesi, ürününü bu pazarlarda satan çiftçilerin mahsülünü elinde bıraktı. 

Nevşehir'in Gülşehir, Avanos ve Ürgüp ilçeleri başta olmak üzere ne yapacağını şaşıran birçok çiftçi yetiştirdiği günlük ürünlerini ya çapalayarak yada dökerek isyan etti.

Nevşehirli çiftçinin ürünü elinde kaldı... 

Nevşehir'in en büyük yeşillik üreticilerinden Cüneyt Yüksel isimli bir çiftçimizde sosyal medya hesabından Vali İnci Sezer Becel'e serzenişte bulunarak;  "Sayın Vali hanım ismim Cüneyt Yüksel Gülşehir Yeşili köyünde yeşilik üreticisiyim. Ürettiğimiz ürünlerimizi maalesef ya biçip atıyoruz yada traktör ile çapa yapıyoruz. Yazık emeğimize alınterimize. Sizden istirhamım ürünlerimizin alınıp ihtiyaç sahibi Nevşehir halkına dağıtılmasını talep ediyorum.

Sayın Vali hanım buyrun sizi Yeşili köyüne davet ediyorum. Buyurun gelin yerinde görün ürettiğimiz ürünleri... Sizi köyümüzde görmekten şeref duyarım" dedi.

Gelin alın Nevşehir'e dağıtın...

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com'a açıklamada bulunan Yeşilli köyünden üretici Cüneyt Yüksel, "Bizim çiftçimiz üretecek’ dediniz, biz de halkımız yesin diye yetiştirdik bunun karşılığı bu olmamalı...

Artık birileri bizim sesimizi duysun. Tarlada binbir emekle ürettiğimiz yeşil soğan, ekşi ot, nane, ıspanak, marol hep elimizde kaldı. En son kendi ürettiğimiz 100 kasadan fazla ıspanak çapaladık, para istemiyorum ya gelin en azından vatandaşımız faydalansın. Bunlar birer nimet çöpe mi atalım. Hiç olmassa yetkililer gelsin bu ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtsınlar. İki gündür yaptığım sezlenişe şuana kadar sağolsun bir tek Gülşehir Belediye Başkanımız Fatih Çiftçi kulak verdi. Aradı araç gönderdi ve buradan yükleyerek dağıtılmak üzere ilçemize gitti. Başkanımıza bu duyarlılığı için teşekkür ediyorum. "

17 Günlük tam kapanma süreci nedeniyle yetiştirdikleri ürünleri elde kalan Nevşehirli Çiftçi'nin yaptığı o açıklamaları gelin birlikte izleyelim;

https://www.youtube.com/watch?v=P-g9yN9lfaE

https://www.youtube.com/watch?v=tS5-MZw-Yto&t=1s

https://www.youtube.com/watch?v=EhJevAZUrxc