Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Sanayi İşletmelerini Yıllık İşletme Cetveli Verilmesi Konusunda uyardı.

NEVŞEHİR VALİLİĞİ

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü

BASIN DUYURUSU

Her türlü ölçü ve ölçü aletinin milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararına uygun; doğru ayarlı, muayene ve damgası yapılmış olarak kullanılması 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğidir.

Bu itibarla;

Akaryakıt istasyonlarında bulunan Akaryakıt, LPG, CNG, Adblue, Mobil Tanker Sayaçları ve Lastik hava sayaçları ile Kapasitesi 2.000 kg’ın üzerinde olan basküller için Muayene başvuruları; https.//basvuruportal.tse.org.tr adresli başvuru Portalı üzerinden 28/02/2022 tarihine kadar Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) elektronik ortamda yapılacaktır.

Otomatik tartı aletleri, I. ve II. Sınıf tartı aletleri, Kapasitesi 2.000 kg ve altında olan, III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, okuma ve çıktı verebilme özelliği ile yazar kasa veya başka bir cihazla bağlı çalışma özelliği bulunan tartı aletleri ile diğer elektronik tartı aletleri muayene başvuruları 28/02/2022 tarihine kadar Tartı Aletleri Muayene Servislerine yapılacaktır. Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış olan Bilge Tok Yıldırım Terazi Muayene İstasyonu Tartı Aletleri Yetkili Muayene Servisine,

Hız İhlal Tespit Donanımları, Egzoz gazı emisyon ölçüm cihazları, Takograf, Taksimetre, Isı Sayaçlarının muayene başvuruları ilgili Muayene Servislerine süresi içerisinde yapılacaktır. Bakanlığımızdan muayene ve damgalama yetkisi almış Yetkili Muayene Servislerine (http://msurapor.sanayi.gov.tr/) adresinden ulaşılabilir.

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcı esnafı tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı Pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2.000 kg ve altında olan III ve IV üncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2.000 kg ve altında olan mekanik tartı aletleri; Masa terazileri, Asma teraziler, Tek kollu kantarlar, ibreli terazi vb. tartı aleti kullanıcıları tarafından 28/02/2022 tarihine kadar Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına başvurmalıdır.

İlimizde bulunan Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurlukları;

- Nevşehir Belediyesi, Avanos Belediyesi, Derinkuyu Belediyesi, Gülşehir Belediyesi, Hacıbektaş Belediyesi, Kozaklı Belediyesi ve Ürgüp Belediye Başkanlıklarında mevcuttur.

- Şebekelerinde montajlı olan 10 (On) yılını doldurmuş elektrik, su ve doğalgaz sayaçları için; İlgili Belediye Başkanlıkları Elektrik ve Doğalgaz Dağıtım Firmaları tarafından https://dijitalbakanlik.sanayi.gov.tr üzerinden 28/02/2022 tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne yapılır.

İlgililerin cezai duruma düşmemeleri ve süresi içinde yasal sorumluluklarını yerine getirmeleri hususu kamuoyuna duyurulur.

NEVŞEHİR İL SANAYİ VE TEKNOLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ
SANAYİ İŞLETMELERİNE UYARI VE BİLGİLENDİRME

2021 YILI YILLIK İŞLETME CETVELİ DUYURUSU

6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2’nci Maddesi gereğince Sanayi işletmelerinin Sanayi siciline kayıt edilmesi ve sanayi sicil belgesi almaları bir zorunluluktur.

          Sanayi Sicil Belgesi alan işletmeler aynı Kanunun 5’inci Maddesine göre her yıl vermek zorunda oldukları bir yıllık faaliyetlerini gösteren yıllık işletme cetvellerini takvim yılı sonundan itibaren en geç dört ay içinde (30 Nisan tarihi mesai bitimine kadar) bağlı bulundukları İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerine bildirmek zorundadırlar.

          Bu çerçevede sanayi siciline kayıt olan işletmelerin 2021 yılına ait Yıllık İşletme Cetvellerini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan SGM 2014/11 no’lu Tebliğin 11’nci maddesi uyarınca e- Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden (http://sanayisicil.sanayi.gov.tr) elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. 

          Söz konusu zorunluluğu yerine getirmeyen işletmelere aynı kanunun ilgili maddeleri uyarınca 2022 yılı için belirlenen 2.356 TL İdari Para Cezası uygulanacağından, ilgililerin cezai müeyyideye maruz kalmamaları açısından yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2022 tarihi sonuna kadar (Söz konusu tarihin bu yıl resmi tatile denk gelmesi nedeniyle 5 Mayıs 2022 tarihi sonuna kadar) 2021 yılı Yıllık İşletme Cetvellerini sistem üzerinden vermeleri önem arz etmektedir. 
 
          Sanayi işletmeleri tereddüt edilen hususlarda bizzat İl Müdürlüğümüz Sanayi Sicil birimine müracaat edebilir veya 444 61 00 no’lu telefondan bilgi ve yardım alabilirler.

          Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


                                                                                                                    
                                                                                                                        
Nevşehir İl Sanayi ve Teknoloji
             Müdürlüğü

Tel  :  444 6 100
Dahili Numara : 25011 - 25013