27 Ekim 2019 Pazar günü, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı sırasında düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Nevşehir nüfusuna kayıtlı Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun'un cenazesi Darıca Bağlarbaşı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, on binlerin katılımında Darıca Şehitliğinde defnedildi.

On binler Nevşehirli şehit için yürüdü...

Evladının musalla taşında ay yıldızlı bayrağa sarılmış naaşına son bir kez bakan Şehidimizin babası Nevşehirli Ramazan Sarıtosun mikrofonu alıp şu cümleleri kurdu; "Ey teröristler ve teröriste destek verenler, şunu hiçbir zaman unutmayın ki, bu ay yıldızlı bayrağımız var oldukça, bu Tahsin'lerimiz var oldukça ne gidecek bir delik nede kaçacak bir yer bile bulamayacaksınız, unutmayın bunu. Alçaklar hainler." ...

Şehit babasının konuşmalarının ardından kalabalık bir vatandaş hep bir ağızdan tekbir getirdiler...

Kahraman yiğit evladımız Şehit Tahsin Sarıtosun tekbirlerle, dualarla toprağa verildi...
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan ve geri dönüşüm (hurdacılık) işiyle uğraşan Nevşehirli baba Ramazan ve anne Hacer Sarıtosun çiftinin 4 evladından en büyüğü olan Şehit Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun, geçtiğimiz yıl Uzman Onbaşı olarak göreve başlamıştı. 27 yaşında şehit olan Nevşehirli kahramanımız Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun’un bekar olduğu öğrenildi.

Nevşehirliler şehidini yalnız bırakmadı...

Cenaze törenine, Şehidimizin ailesi, yakınları, Devlet erkanı, İl protokolü, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri, askeri yetkililer, binlerce vatandaş, Darıca, Kocaeli ve İstanbul'da yaşayan çok sayıda Nevşehirli hemşehrilerimizde katılarak yalnız bırakmadılar.
FİB Haber Merkezi olarak Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin babası Ramazan ve annesi Hacer Sarıtosun'a başsağliği diliyoruz.

Ya Rab; Bu aziz vatanimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine engel olmaya çalişan it sürülerini kahr-u perişan eyle...