28.12.1990 yılında şehit olan Nevşehirli Bekçi Kadir Kaya Sene-i Devriyesinde Gümüşkent'teki Mezarı Başında Anıldı. 

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hacıbektaş İlçe Emniyet müdürlüğü kadrosunda 1987 yılında göreve başlayan Şehit Çarşı Mahalle Bekçisi Kadir Kaya görev esnasında Hacıbektaş-Gülşehir karayolunda trafik kazası sonucu 28.12.1990 tarihinde şehit olmuştur.

Bugün saat 14.00'de mezarının bulunduğu Gülşehir ilçesi Gümüşkent köyünde şehit ailesi ve yakınlarının, TDP Şube Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğü, Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Gülşehir İlçe Jandarma Komutanlığı personellerinin katılımıyla anma programı düzenlenmiştir.

Nevşehirli Şehit Bekçi Kadir Kaya'nın Ailesi, Gümüşkent Köyü Muhtarı Ömer Arun, Gülşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü personelinin katılımı ile Gümüşkent'te bulunan mezarı başına çiçekler konuldu dualarla anıldı.

Şehit Çarşı Mahalle Bekçisi Kadir KAYA’ya Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü olarak Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine ve Yüce Milletimize Başsağlığı dileriz.

Kadir KAYA Şehit Çarşı ve Mahalle Bekçisi

1990-1963

03.06.1963 tarihinde Nevşehir ili Gülşehir ilçesi Gümüşkent Kasabasında dünyaya gelmiştir. İlkokul mezunu olup, 1987 yılında Nevşehir ili Hacıbektaş ilçesi Emniyet Amirliği kadrosunda görevine başladığı, görev esnasında Nevşehir'in Gülşehir-Hacıbektaş ilçeleri arasında trafik kazası neticesi şehit olmuştur.

Şehidimize Allah'tan rahmet kederli ailesine, teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Ruhu Şad Olsun.