Bursa'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Baykar Savunma uçak mühendisi Nevşehirli Tarık Kesekçi'nin beş sene önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti.

❝Büyüyünce Erbakan olacağım❞

Kesekçi'nin, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın izinden gitmek için İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okumayı tercih ettiği ve "Büyüyünce Erbakan olacağım" ifadeleriyle hayalini arkadaşlarıyla paylaştığı gönderi, binlerce kez paylaşıldı.

27 Şubat 2016 tarihinde Facebook hesabından bir paylaşımda bulunan Nevşehirli Uçak Mühendisi Tarık Kesekci idealini ve amacını şu sözlerle özetliyor; 

"İlk dava hayalimdi "Büyüyünce Erbakan olacağım". Onun hayaliyle koşa koşa geldim. İTÜ'ye. Soranlara "Erbakan'ın okulu'nda okuyorum" diyorum. Çünkü bu okuldaki gayemiz uçak mühendisi, makine mühendisi olmak değil aksine Erbakan olmak gayesidir. İslam'a böyle hizmet edilir diye gösteren zat-ı muhteremin gösterdiği yoldan yürümek için buralardayız. Parası, malı, mülkü, makamı batsın. Vatanımıza, milletimize ve dinimize hem Mühendis, hem Lider, hem de Savunan Adam olan Erbakan gibi hizmet edebilmek duası ile..."

Nevşehirli gururumuz Tarık Kesekci, Nevşehirli gençlerde mesaj veren twitterinda; "Neden bizim memleketimizde de bir Roket Takımı olmasın ? İnaniyorum ki nevşehirdeki gençlerimiz de hem ülkenin hem Türkiye'nin bilim ve teknoloji trendlerini yakalamakla kalmayıp yön verebilecek imkan ve kabiliyetlere sahipler. Yeter ki onlara yol gösteren olsun."

"Gençlerden ricam bizi sahada gavur aletlerini kullanmaya mecbur etmesinler"

Kıymetli dualarınız ve mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum. Vesile kılana hamd olsun. Bugün daha çok çalışıp çok daha yüksek teknolojileri vatanımıza kazandırma zamanı. "Bir gün yine doldudizgin atlarımızla "

Şu an ufak bir rahatsızlık geçiriyorum. Beni en çok üzen şey, ekibimden ve vazifemden ayrı kalmamdır. Tez zamanda iyileşip hizmete geri dönmek için can atıyorum.