Nevşehir'de görüş alanını kapatan orta refüjdeki bitkiler sürücü ve yayalar için büyük tehlike arz ediyor haberimiz sonrası Nevşehir Belediyesi ekipleri harekete geçerek orta refüjlerde çalışma başlattı.

Nevşehir'de Niğde yolu Karayolu üzerindeki orta refüjde yetiştirilen çeşitli türedeki bitkiler ve çam ağaçları, gerek sürücüler gerekse yayalar için görüş açısını kapamasından dolayı büyük tehlike saçıyor, refüjdeki çam ve bitkiler büyüdüğü için cep ve kavşaklardan dönen araçlar karşı taraftan gelen araçları göremediği için de adeta kazalara davetiye çıkarıyordu. 

Tehlike Arz Eden Dallara Müdahale

FİB Haber Merkezi olarak gündeme taşıdığımız haberimiz sonrası Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'ın talimatı ile gerekli çalışmalar başlatıldı.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent içinde trafik güvenliğini sağlamak, sürücülerin görüşünün engellenmemesi amacıyla orta refüjlerdeki ağaçların dallarını yerden budama yöntemi ile temizledi. Öte yandan, yeşil alan ve parklarda yabani ot temizliği çalışmaları devam ederken, doğru budama işlemiyle temizlenen ağaçlar güvenli hale getiriliyor.

Çalışmalar kapsamında, kamu kurum ve kuruluşların ön cepheleri ve çevresindeki ağaçlarda peyzaj düzenlemesine göre budaması yapılıyor.

Ayrıca, Nevşehir Belediyesi, cadde ve sokaklarda tehlike arz eden ağaçlarda gerekli önlemleri alıyor.  Ekipler, can ve mal kaybının önüne geçmek için tespitini yaptıkları ağaçlarda da gerekli budama işlemlerini titizlikle sürdürüyor.

Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Nevşehirli vatandaşlar yıllardır süre gelen bu sorunun çözümü için Başkan Mehmet Savran'a ve ekibine teşekkür ettiler.

Çime niyet yola kısmet...

Nevşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Başkan Savran'dan bir ricada daha bulunarak orta refüjdeki ağaç ve çimlerin sulaması esnasında yola taşan sulardan doğabilecek tehlikeden dolayı endişelerini dile getirdiler.

Konu hakkında FİB Haber merkezimize açıklamada bulunan bir vatandaşımız, "Sayın Başkanım, kent merkezindeki bazı caddelerde orta refüjdeki yeşil alanın sulanması sırasında ıslanan yollar sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.

Özellikle 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi üzerinde bunun örnekleri mevcut. Malum havalar soğudu. Refüjlerdeki ağaç ve çimlerin sulama yöntemi nedeniyle yollara taşan sular yolu kayganlaştırıyor ve trafik kazalarına yol açıyor... Belediyemizden orta refüjdeki bitkilerin sulanması çalışmalarında yola akan bu sular içinde önlem alınmasını istiyoruz" talebinde bulundular.