Nevşehir Bekdik mahallesi ve 2000 Evler mahallesi Yeni Toki iş merkezinin üstünde henüz belirlenemeyen bir nedenle arazi yangını çıktı.

Aynı anda iki farklı yerde arazi yangını....

Çıkan yangının ardından yanan sahada feci şekilde telef olan kaplumbağalar ve kuş yavrularının yanında simsiyah bir alan kaldı.

Nevşehir Bekdik mahallesi ve 2000 Evler mahallesi Köpek barınağı mevkiindeki eski asfalt plenti arazinde insan kaynaklı çıkan yangın söndürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Bu gün Saat:15.00 sularında Nevşehir Bekdik mahallesi ve 2000 Evler mahallesi Köpek barınağı mevkiindeki eski asfalt plenti arazinde insan kaynaklı çıkan yangın duyarlı bir vatandaşımızın ihbarı sonrası Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile tamamen kontrol altına alındı. 

Her iki mevkiide de İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde yangın kısa sürede söndürülürken olayda birçok kuş, kaplumbağa ve haşere telef olurken çok sayıda ağaç ise yanarak kül oldu. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor. 

Çevre sakini vatandaşlar ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler; “Bu yangını çıkaranları Allah'a havale ediyoruz. Bunlar insan olamaz, onlara söyleyecek bir söz yok. Yeşili yakıyorsun, hayvanların hayatını tehlikeye sokuyorsun. Bunlara diyecek söz yok. Ayrıca devletimiz bunlarla alakalı gerekeni yapacaktır, en ağır cezayı vereceklerdir” diye konuştu.

Nevşehir Bekdik mahallesi ve 2000 Evler mahallesi Yeni Toki iş merkezinin üstünde çıkan arazi yangınında böcek, kuş ve kaplumbağalar telef oldu.