Sosyal medyadan yurt dışında konuşlanan şantaj çetesi siyasetçileri, iş insanları ve cemiyet hayatında önde olan kişilerin fotoğraflarını fotomontaj yapıp şantajla tehdit ediyor. 

Başta esnaf ve iş adamları olmak üzere variyetli ve makam sahibi kişilerin fotoğraflarını fotomontaj yapıp kendilerine göndererek şantaj yapan bir çete bu sefer Nevşehir'de iş başında. 

Nevşehir'de bir çok insanı mağdur etmeye çalışan sosyal medya çetesinin şantajları sonucu çok sayıda kişi emniyete müracaatta bulunarak mağduriyetini bildiriyor.

AMAN DİKKAT ŞANTAJ ÇETESİ İŞ BAŞINDA... 

Nevşehir'de sosyal paylaşım sitelerinde hesabı bulunan binlerce kişinin hesabından fotoğraflarını ele geçiren dolandırıcılar değişik ülkelerden Nevşehirli iş adamlarını hedef aldı.

TEHDİTLE PARA

Bu kişiler işadamlarını fotomontaj ile resimlendirerek tehdit şantaj yapıyorlar. Bir çok ilde olduğu gibi ilimizde de bu konuda onlarca işadamına daha sonra montajlanmış resimlerle şantaj yapıldığı öğrenildi.

EMNİYETE BİLDİRİN

Bu konuda yurt genelinde Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayetler artarken, yetkililer bu tür kişilere karşı duyarlı olunmasını, kimliğinden emin olmadıkları kişilerin arkadaş olarak kabul edilmemesini, hiçbir talebinin karşılanmamasını ve yetkili mercilere ihbar edilmesini önerdiler.

Sosyal medyada gözlerine kestirdikleri saygınlığı bulunan kişilerin başına musallat olan bu şantaj çetesinin yurt dışından yönetildiği ifade ediliyor. Bu mağduriyete maruz kalan kişilerin şantaj çetesine itibar etmemesi ve kısa sürede emniyet güçlerine bilgi vermesi isteniyor. Hedef haline gelen bazı kişiler ise whatsapp hattı üzerinden kişilere ulaşarak mağduriyetini dile getirirken, diğer vatandaşları da bu konuda uyarılarda bulunuyorlar.

Tanımadığınız hesaplardan gelen mesaj, istek vs taleplere cevap vermemenizi önemle rica ederiz.