'Endişe ve paniğe gerek yok ...'

Tam kapanma döneminde, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar hizmete devam edecek. Vatandaşlar, araç kullanmadan yürüme mesafesindeki bu iş yerlerinden rahatça alış veriş yapabilecek. 

Ancak, ailece alış verişe gidilerek kalabalık oluşturulmaması önemli.

29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma dönemi ile ilgili genelge yayımlandı.

Nevşehirli vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren maddeler şöyle:

1-    Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan tam kapanma döneminde, vatandaşlarımızın sadece temel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla açık tutulacak fırın, market, bakkal, kasap, manav, kuruyemişçi, tatlıcı ve mutfak tüpü satışı yapan işyerlerinin çevresinde gerekli kontrollerin yapılabilmesi için yeterli sayıda kolluk personeli görevlendirilecek; yürütülecek devriye ve denetim faaliyetlerinde, bu işyerlerinin kurallara uyup uymadıkları ile vatandaşlarımızın bu işyerlerine gidişlerinde araç kullanmama ve ikametlerine en yakın yere gitme kuralına riayet edip etmedikleri kontrol edilecektir.

2-    Nöbetçi noterler ile banka şubelerinde sınırlı sayıda personelle hizmet sunacak.

3-    Tam kapanma sürecinde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki ileri yaş gruplarındaki veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 numaraları üzerinden bildirdikleri temel ihtiyaçları VEFA Sosyal Destek Gruplarınca karşılanacak olup, bu konuda gerek personel görevlendirilmesi gerekse ihtiyaçların bir an evvel giderilmesi bakımından gerekli tedbirler Valiler ve Kaymakamlar tarafından alınacaktır.

4-    Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak. Zorunlu durumlarda e-devlet veya ALO 199 ‘u arayarak başvuruda bulunulabilecek.

5-    Kapadokya’ya bir iki günlük gezi için başka ülkelerden gelen yabancı turistler kısıtlamadan muaf olacak. Bölgedeki konaklama tesislerinde kurallara riayet ederek kalabilecekler.