Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen Nevşehirli vatandaşlar, özellikle şehre yakınlığı nedeniyle Mersin'deki konaklama tesislerini tercih etti.

Okulların kapanması ve pandemi kısıtlamaları nedeniyle bunalan Nevşehirlilerin Kurban bayramı tatilinde en çok tercih ettiği turizm merkezi Mersin Erdemli, Susanoğlu, Kızkalesi, Gülnar, Aydıncık ve Anamur'da otellerde yüzde 100'e yaklaşan doluluk oranı turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Sahip olduğu 321 kilometrelik sahil bandının yanı sıra tarihi ve kültürel mekanlarıyla da tatilcilere birçok alternatif sunan kentte, Erdemli ve Silifke ilçelerindeki plajlar büyük ilgi görüyor.   Yapraklıkoy, Yemişkumu, Kocahasanlı, Kumkuyu ve Susanoğlu plajları başı çekiyor.

Mersin'in tatil denince ilk akla gelen yeri olan ve UNESCO Geçici Miras Listesi'nde yer alan Kızkalesi bölgesinde de otellerde neredeyse yer bulunmuyor. 

Öte yandan Yurt dışından gelen Nevşehirli gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiği Antalya sahillerinde de büyük hareketlilik yaşanıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini turizm kenti Antalya'da geçiren tatilciler, Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk oluşturdu

Yılın yorgunluğunu Hava sıcaklığının 35 ila 39 derece arasında değişkenlik gösterdiği ve nem oranının ise yüzde 85’e kadar çıktığı Antalya plajlarında  atan gurbetçilerimiz deniz kum ve güneşin nimetlerinden de doyasıya faydalanıyor. 

Mersin ve Antalya sahillerinin en nezih olduğu zaman dilimi ise Eylül ayı...