Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu  tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında mezun olan öğrenciler için, mezuniyet töreni düzenlendi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatih Türe, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Arkadaşları Adına Heyecan ve Mutluluğunu Paylaştı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nu birincilikle tamamlayan Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinden Faruk Çinici, tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluluğunu katılımcılarla paylaşmasıyla başladı

Çinici, “Görüldüğü üzere üniversite okumak için biraz geç yaştayım. Bu yaşta neden okuyorsun diyenlere, ‘Ölmeden önce yapılacaklar listemdeki maddelerden biriydi’ diyorum. Ama işin aslı pandemi zamanında ortaya çıkan boş vakitlerimi her zaman sevdiğim ve ilgimi çekmiş olan tarihi ve mimari yapılarla ilgili eğitim alarak doldurmak istememdi. Bu sebeple Mimari Restorasyon Programını tercih ettim” diye konuştu.

MYO Müdürü Erdem: Dürüst, Çalışkan ve Üretken İnsan Bir Değerdir

Mezun olan öğrencilerin ve ailelerinin heyecan, mutluluk ve gururlarını paylaşan Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem ise “Üniversitemiz ve Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu bu sene yeni mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur sadece üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulumuza ait değil, çocuklarının bu günlere gelmesinde her türlü fedakarlığı gösteren anne-babalar, aile büyükleri ve şu anda eğitimini başarı ile bitiren mezunlarımıza aittir.

Değerli veliler; gözünüz gibi baktığınız çocuklarınız mezun oluyor. Onlar bu duyguyu şu an sizlerin oturduğu yerden sahneye bakarken hissedecekler ve bunun ne kadar zor ve özverili bir şey olduğunu o zaman anlayacaklar. Sizlerin bu mezuniyet törenindeki yeriniz ve katkınız çocuklarınız kadar değerlidir.

Sevgili gençler; bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Siz değer oluşturduğunuzda başarı bunu takip edecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven, görevini ey iyi yapandır’ demiştir. Sizlerden tek temennimiz çalışkan olmanızdır.

Sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailelerinizi, ülkenizi, üniversitemizi unutmamanızı talep ediyorum.  Çünkü okul olarak biz bir aileyiz. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Dereceyle Bitiren Öğrencilere Plaketleri Verildi

2021-2022 eğitim-öğretim yılında Avanos Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunu birincilikle tamamlayan Faruk Çinici ve okul ikincisi Sümeyya Dinler  plaketini NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Şahinkaya’dan alırken, okul üçüncüsü Hatice Duruş’a ise plaketini Avanos Güzel Sanatlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Bahadır Cem Erdem verdi.

Mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.