Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’nı ziyaret etti.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun Nevşehir JAKEM Komutanlığı’nı ziyaretlerinde JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, Çolakoğlu’na ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. JAKEM Komutanı Albay Altın daha sonra Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’na geçmişte jandarma tarafından kullanılan malzemelerin sergilendiği müzeyi ve uzman personeller tarafından zorlu bir eğitimden geçirilen at ve köpeklerin eğitim alanlarını gezdirerek kendisine bilgi verdi.

Başta ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü olmak üzere, huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetlerine ve tüm kolluk kuvvetlerine millet olarak her daim minnettar olduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Çolakoğlu ise, Nevşehir JAKEM Komutanlığı’nın bu anlamda bünyesinde uzman personelle yetiştirdiği eğitimli at ve köpekleriyle de gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gerçekleştirdiği başarılardan da ayrıca gurur duyduklarını söyledi. NEVÜ bünyesinde de Atçılık – Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATBİN)'in bulunduğunu ve burada başta engelli bireyler olmak üzere öğrencilere yönelik binicilik eğitimi ve atlı terapi eğitimlerinin verildiğine değinen Çolakoğlu, JAKEM Komutanlığı ile akademik ve uygulamalı alanlarda işbirliklerinde 2021 yılında büyük bir atılım gerçekleştireceklerini belirtti.