Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile birlikte Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Rektör Aktekin, NEVÜ’ye bağlı olarak Derinkuyu İlçesinde bulunan Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasında vermiş oldukları desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Rektör Aktekin, “Bu yıl ilk öğrencilerini alarak eğitim – öğretim hayatına başlayan Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık Meslek  Yüksekokulumuzun üniversitemiz bünyesinde kurulmasından itibaren her daim desteklerini devam ettiren Sayın İlçe Kaymakamlığımıza,  Sayın Belediye Başkanımıza ve Ertaş Ailesi ile birlikte Derinkuyu İlçe halkına şahsım ve üniversitem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediyemizin ve hayırseverimizin büyük destekleri ile kurulan MYO binası ve kampüsümüz ile birlikte öğrencilerimize daha geniş ve ferah bir ortamda eğitim vereceğiz. Ben bu vesileyle ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan okulumuzun ülkemize, bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aktekin ayrıca yeni eğitim – öğretim yılında Derinkuyu Emineana ve Yaşar Ertaş Tarım ve Hayvancılık MYO’da ikili istişareler sonucunda açmayı planladıkları bölüm ve programlara yönelik İlçe Kaymakamı Muhammed Yılmaz ve İlçe Belediye Başkanı Bülent Aksoy ile istişarelerde bulundu.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy ise, bundan sonra da desteklerinin artarak devam edeceğini kaydederek Rektör Aktekin ve Rektör Yardımcı Çolakoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Yapılan ziyarete Derinkuyu Kaymakamı Muhammed Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Hilmi Çolakoğlu’da eşlik etti.