Nevşehir’de yaşayan 39 yaşındaki Sema Tosun, nikah şekeri satarak hem 2 çocuğunu okutuyor hem de evinin geçimini sağlıyor.

Nevşehir’de yaşayan 2 çocuk annesi 39 yaşındaki Sema Tosun iki yıl önce evinde başladığı nikah şekerleri işini son bir yıl içerisinde kendine ait bir iş yeri açarak devam ettiriyor. Yapmış olduğu nikah şekerleri ve gelin çiçekleri ile 2 çocuğunu okuttuğunu söyleyen Tosun, aynı zamanda evinin geçimini de bu şekilde yaptığı ifade etti.

"Yaklaşık iki yıldır da nikah şekerleri işi ile uğraşıyorum" diyen Sema Tosun, daha önce evde yaptığı işi, kurumsallaştırarak kazanç haline dönüştürmek istediğini söyledi. KOSGEB’in açtığı kursa katıldığını ve sertifikasını aldığını söyleyen Sema Tosun, "Daha sonrasında ise bu dükkanı açtım. İş yerimde nikah şekerleri, bebek şekerleri, mevlit, sünnet sunumları, gelin çiçekleri ve kına düğün malzemelerini tasarlayıp yapıyorum. Evimin geçimini buradaki kazanç ile sağlıyorum. İki tane çocuğum var okutuyorum. Biri 18 yaşında üniversiteye hazırlanıyor. Diğer oğlumda ortaokula gidiyor. Her iki çocuğumun geçimini ve kendi evimin geçimini açmış olduğum dükkandan elde ettiğim kazanç ile sağlıyorum" diye konuştu.

"İşimin zamanla daha da gelişeceğini düşünüyorum” diyen Sema Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de çalışmak isteyen kadınlara mesaj vererek, “Bayanlar bir kere hevesli ve hırslı olsunlar. Asla yılmasınlar. Azimli olsunlar. Hedeflerini belirledikten sonra güzel yerlere geleceklerini düşünüyorum” diye konuştu.