Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkanlığında yapılan seçimi mevcut başkan Arif Parmaksız kazandı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri oda binasının alt katında bulunan işyerinde gerçekleştirildi. Yapılan seçimde 35 meslek komitesinin 23'ünü, 79 meclis üyeliğinden 50'sini kazanan Parmaksız, güven tazeledi.

İki liste halinde yapılan seçimde, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre 35 meslek komitesinin 23'ünü Parmaksız’ın sarı renkli oy pusulası galip geldi. Babaoğlu’nun beyaz renkli pusulası ise 12 meslek komitesini kazandı. 79 meclis üyesinden 50’sini Parmaksız ekibi kazanırken, bunlardan 29’unu ise Babaoğlu ekibi kazandı. 

Seçimlerde meclis üyesi seçilenler daha sonra bir araya gelerek önce NTSO meclis başkanını, daha sonrada yönetim kurulunu seçecek. Yönetim kuruluna seçilenler ise kendi arasında yönetim kurulu başkanını seçecek. Kesin sonuçlar ise Pazartesi günü askıya çıkarılacak.

Güven tazeleyen Parmaksız 6. kez başkan oldu.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) başkanlık seçimi yapıldı. M.Arif Parmaksız seçimlerde yeniden güven tazeleyerek 6. kez başkan oldu.

Seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Arif Parmaksız, "Seçimler sonucunda benim ve ekibimin tekrar 4 yıllığına ehliyetimiz onaylanmıştır. Çalışmalarınızdan dolayı hepinize şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Eksiklerimiz hatalarımız var demek ki grupların bir kısmını kaybettik. Onları da telafi edeceğiz. Ama meclis çoğunluğu bizde. Yönetim bizde. Bana ve ekibime güvenerek bizleri tekrar bu göreve layık gören bütün üyelerimize teşekkür ederim" dedi.

Ardından davul zurnalar ve meşaleler eşliğinde İş İnsanı Habil Uluer tarafından getirilen sıcak hava balonu sepetleriyle ateş gösterisi yapıldı.

Parmaksız daha sonra tebrikleri kabul etti.

Babaoğlu Grubundan Çıkamadı...

Başkan adayı Yüksel Babaoğlu ile Alkan Kararmaz’ın yarıştığı 6. Meslek Grubu’nda kullanılan 84 oyun 42’sini Alkan Kararmaz, 42’sini de Yüksel Babaoğlu aldı. Sandıkta eşitlik yaşanınca, hangi isimlerin meclise gireceği yapılan kura sonucu belirlendi. Çekilen kurada sarı oy pusulası ile Kararmaz, meclise girerken Babaoğlu meclise giremedi. Kura sonucu Meclise giremeyen Babaoğlu, seçimi kaybetti.

Seçimlerin Nevşehir'imize ve iş dünyasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, 6. kez üst üste Başkanlık seçimlerini kazanan NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız'ı tebrik ediyoruz.