Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde yaşayan kendisine şiddet uygulayan ve tanınmayacak hale getiren kocasını bıçaklayarak öldüren 29 yaşındaki Damla K., çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından işlenen cinayetin arkasında aile dramı çıktı.

Nevşehirli Ailenin Gurbette  Büyük Dramı...! Kocaeli'nin Körfez İlçesi Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde yaşanan olayda 29 yaşındaki Damla Kutulu, kendisini sürekli olarak darp eden 33 yaşındaki eşi Fikret Kutulu’yu uyuduğu sırada önce kafasına tüple vurmuş daha sonra da iki kez bıçaklayarak öldürmüştü.

Yaşanan olay sadece Kocaeli’nin değil Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Cinayet olayına bakan savcı da dikkat çeken bir karar vererek Damla Kutulu’yu mahkemeye bile çıkartılmasını gerek görmeden serbest bıraktı.  


Nevşehir'li Damla K. Daha 14 yaşındaydı ve görücü usulü ile komşu köyden Fikret K. (33) ile evlendi. Köyde eşinin ailesinin evinde 10 yıl yaşadıktan sonra gurbete çıkmaya karar vererek Kocaeli Gebze’ye yerleştiler. Fikret, pazarda sarımsak satıcılığı yapıyordu. Damla, 15 yıl şiddetin olmadığı bir gün yaşamadı. İki kızı da babalarından şiddet görüyordu. Eşi, kazandığı paranın tümünü içkiye harcıyordu. Damla da boş şişeleri sattıkça, komşuları para verdikçe ocak olarak kullandığı (daha sonra cinayet aletine dönüşen) piknik tüpte yemek yapıyordu. Ödenmediği evin elektrik ve suyu kesiliyordu. 

DAMLA K. YAŞADIKLARINI ve O GECEYİ ANLATTI


15 yıl boyunca koca şiddeti gören "Yoksa o beni öldürecekti" diyen Nevşehirli Damla K. o geceyi anlattı...

Nevşehirli Damla Kutulu, Yaşanan darp olayı nedeniyle yüzündeki ve vücudundaki morluk ve şişlikleri geçmeyen genç kadın, yaşananları tüm ayrıntısıyla anlattı. İddialara göre; Damla K., eşi Fikret K.’dan sürekli olarak şiddet gördüğünü ve olay gecesi bunun dozunun çok arttığını söyledi. Genç kadın savcıya verdiği ifadesinde, olayın yaşandığı gece, eşinin kendisini kaybederek eline ne geçtiyse onunla vurduğunu, hastanelik oluncaya kadar darp ettiğini ve daha sonra da o şekilde bırakıp uyuduğunu söyledi.

Bundan sonra, kafasında bir anda eşini öldürme planı kurmaya başlayan genç kadın, eşinin uyumasından sonra önce tüple kafasına arka arkaya vurduğunu, ardından da ekmek bıçağı ile sağ taraftan karın boşluğuna iki kez bıçak sapladığını belirtti.

Damla K., tüm bunları yaşadığı şiddet ve duyduğu acı ile kendisini kaybederek yaptığını söyledi. Savcı daha sonra kendi yetkisini kullanarak, Kutulu’nun hastaneden aldığı ağır darp raporu ile ağır tahrik unsurlarını göz önünde bulundurarak ve kendisiyle birlikte çocuklarını koruduğu düşünülerek genç kadının mahkemeye bile çıkartılmasını gerek görmeden serbest bıraktı. Öte yandan genç kadınla iki kızının bir tedavi merkezinde rehabilitasyon programına dahil edilecekleri öğrenildi.


15 yıl kocasından şiddet gören Damla K. o gece piknik tüpünün demiriyle dövülmüştü. Kocasının kendisini öldüreceği düşüncesiyle tüpü alıp vurdu. Fikret K. öldü. Damla ise serbest bırakıldı. Bu, avukatının deyişiyle “Yüzde 1 rastlanan bir durum”du. Beraat eden Damla K. yaşadıkalrını ve o geceyi anlattı...

Damla, bir gün keser sapıyla dövüldüğünde karakola sığındı. Eşine 6 ay evden uzaklaştırma cezası verilse de kendisi evden ayrılıp Nevşehir’deki baba evine gitti. Aklı, kocasının kendisinden bıçak zoruyla ayırdığı 9 ve 11 yaşındaki kızlarında kaldı, iki hafta sonra döndü. Eşi hakkında açılan şiddet davası sonuçlandı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı yani 5 yıl içinde başka suç işlemezse, ceza almayacaktı. Eşinin borçları nedeniyle alacaklılardan kaçmak için Körfez ilçesine taşındılar. Sonrasını ve o geceyi Damla’dan dinledik.

‘KADERİNE AĞLADI’

“O gece geldi, yemek hazırlamadığım için dövdü. Tüpün başındaki demiri çıkarıp yüzüme vurdu. Karpuz ve peynir getirdim, yemedi. Tabakları tavana savurdu. Ne gelirse eline vuruyordu. Gözümü, yüzümü tekmeliyordu (ağlıyor). Çocuklar çığlık atınca onları da dövdü. Sabah tabanca getirip beni öldüreceğini, kızları da asıp derilerini yüzeceğini söyledi. Kızları uyuttum. Banyodaki aynada kendimi görünce korktum. Beni bu sefer öldürecekti. Birkaç saat kaderime ağladım. Öksürüğünü duyunca mutfağa gittim. Yüzümdeki acının aynısını o da hissetsin diye tüpü aldım. Yanında bıçakla yatıyordu. Tüple var gücümle vurdum yüzüne.” 

Damla yaşamıyor olacaktı

 Avukat Anıl Acurman: “Kocaeli’nde 2010-2015 yılları arasında 27 kadın cinayete kurban gitti. Damla K., bu eylemde bulunmasaydı, listedeki 28’inci isim olacaktı. Damla, adli makamlara başvurmuştu ama sadece eşinin cezası ertelendi. O gece ağır şiddet gören ve sabah öldürüleceği söylenen bir kadından sağlıklı düşünmesi nasıl beklenebilir?”


Meşru müdafaadan beraat

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eşini öldüren Damla K. ile ilgili verdiği karar:

"Suç tarihinde de sanığı sebepsiz yere ve birden fazla çocuklarıyla birlikte darp ettiği, maktulun sanığa yönelik olarak 15 yıldır süregelen saldırılarının devamlılık taşıdığı, sanığın saldırıların devam edeceği korkusuna kapıldığı, her seferinde kaçma ya da resmi makamlara başvurmaya cesaret edemediği, suç tarihinde maktul tarafından ağır şiddete maruz bırakıldığı, öldürmek ile birden çok kez tehdit edildiği, dosya kapsamından meşru müdafaa koşullarının oluştuğu anlaşılmakla TCK 25/1 ve 27/2 maddesi gereğince ceza verilmesine yer olmadığına ve beraatına..."

Haber:Hürriyet / 
Gülden AYDIN
http://www.hurriyet.com.tr/dayakci-esini-olduren-damla-anlatti-yoksa-o-beni-oldurecekti-40101096