Bağcılar Kaymakamı, Avanos Eski Kaymakamı Mustafa Eldivan, Sosyal medyada hızla yayılan 'Bağcılar'da su satan çocuk' videosunun kurgu olduğunu ortaya çıkardı.

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Türkiye'yi yasa boğan ve Fariz isimli Youtuber tarafından Sosyal medyada gündem olan 'Su satan çocuk' videosu ile ilgili çocuğun ailesini ziyaret etti. Aile mağduriyetlerinin olmadığını söyleyince olayın tamamen kurgu olduğu ortaya çıktı.

Kaymakam el koydu! Oyunu eski Avanos Kaymakamı Eldivan bozdu...

Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Özellikle içerisinde bulunduğumuz bu zorlu pandemi döneminde toplum vicdanını zedeleyen hususlarda insanlarımızın hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

 Meğer o video kurguymuş... 

Kaymakam Eldivan; "12 Yaşındaki bir çocuğun pandemi dolayısı ile ailesinin işsiz kaldığı bunun içinde mendil ve su sattığı algısı ile çekilen bu tür kurgu videolar insanların vicdani duygularını zedeliyor. Toplumsal yaraları maddi çıkar haline getirilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Kaldıki, bahse konu olan çocuğumuzun ailesinin maddi durumu iyi, bir restaurant sahibi yani maddi bir sıkıntısı yok ailemizin. Çekilen videonun tamamen kurgu olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla ortada bir suç var. Bununla ilgili sayın Valimizinde talimatları ile Youtuber hakkında yasal işlem başlatacağız" dedi.

İzlediklerinde çok etkilendiklerini ve büyük üzüntü duyduklarını ifade eden vatandaşlar da son zamanlarda çektikleri videolar ile insanların duygularını sömüren Youtuberlara tepki göstererek; "Neye inanacağımızı şaşırdık. Bu tür Youtuberlar için mutlaka gerekli önlemler alınmalı. İnsanların vicdani duyguları ile bu kadar oynayamaz." diyerek tepkilerini dile getirdiler.