Özlüce Köyü Muhtarlığı ile Özlüce Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından mesire yeri ve piknik alanı oluşturuldu.

Çakıllı yolu üzerinde ki mesire yeri ve piknik alanında düzenlenen programa Derinkuyu Kaymakamı Mert Kumcu, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Özlüce Köyü Muhtarı Hasan Gözderesi, Özlüce Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cuma Sivritepe ve vatandaşlar katıldı.

Mustafa Çalışkan Ormanlığı ile birleştirilen hatıra ormanı üzerindeki alana karaçam, çınar, meşe, kestane, ıhlamur'dan oluşan farklı türde 1000 adet fidanlar dikildi.

İstanbul başta olmak üzere köyümüzün gurbette çok sayıda insanı olduğunu ifade eden Özlüce Köyü Muhtarı Hasan Gözderesi, "Gerek köylü hemşehrilerimizin gerekse gurbetçilerimizin sılai rahim için köylerine döndüklerinde ailecek piknik yapacakları çocuklarını götürebilecekleri ve nefes alabilecekleri bir mekan oluşturmak adına böyle bir alan oluşturduk. Fidan dikimi etkinliğimize katılarak bizleri onurize eden Derinkuyu Kaymakamımız Sayın Mert Kumcu ve Derinkuyu Belediye Başkanımız Sayın Bülent Aksoy'a ve fidanalrın temini içinde Nevşehir Orman İşletme Müdürümüz Sayın Aykut Satırlı'ya teşekkür ediyorum. Piknik ve mesire alanımız Özlüce köyümüze hayırlı olsun" dedi.

"Köylerimizin Şehirden Eksiği Kalmadı"

Özlüce Köyü Muhtarı Hasan Gözderesi, Artık köylerimizin şehirlerden eksiği kalmadı. Hal böyle olunca, gerek Avrupa ülkeleri olsun, gerek İstanbul gibi büyükşehirlerde olsun yurt içi ve yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin gözü kendi memleketlerinde. Havası ile suyu ile, organik ürünleri,  Doğal ve kültürel yaşantısı ile köylerimiz insanlarımız için daha güzel ve daha yaşanabilir olmaya başladı. Artık şehirden köye dönüşler yaşanıyor" ifadesini kullandı.