İtalyan Kültür Merkezi ile Kapadokya İtalyan Araştırma ve Restorasyon Ekibi tarafından tarihi Uçhisar Kalesi’nde “Konuş Benimle, Dünya! Pasolini ve Maria Callas ile Medea Kapadokya’da” konulu fotoğraf sergi açıldı.

Serginin açılışına; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Salvatore Sehirmo, Kapadokya İtalyan Araştırma Ekibi Başkanı Maria Andaloro, sanatsever ve davetliler katıldı.

İtalyan yönetmen Pier Paolo Pasolini’nin 1969 yılında önemli bir kısmını Kapadokya’da çektiği Medea filminin mekanlarını yeniden gündeme getirmek amacıyla İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen serginin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri tarafından katılımcılar eşliğinde gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri ve katılımcılar daha sonra sergi alanını gezerek sergide yer eserler hakkında bilgi aldı.  Tarihi Uçhisar Kalesi’nde açılışı yapılan sergi, 10 Kasım’a kadar ziyaretçilerine açık kalacak.

Savaş sonrası İtalya’sının en etkin entellektüellerinden biri olan şair, yazar, sinemacı Pier Paolo Pasolini 100. doğum yıldönümünde, Uçhisar Kalesinde düzenlenen “Konuş Benimle, Dünya! Pasolini ve Maria Callas ile Medea Kapadokya’da” adlı bir sergi ile anılıyor.

“Parlami, Terra! Pasolini ve Maria Callas ile Medea Kapadokya’da”

Yönetmen Pier Paolo Pasolini'nin Kapadokya'da geçen "Medea" (1969) filmi sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan sergi açılışına katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Eşsiz güzellikleriyle kültür hazinesi… İtalyan Kültür Merkezi ve Kapadokya İtalyan Araştırma ve Restorasyon Ekibinin organize ettiği sergi açılışına hazirunumuzla katıldık. Uçhisar Kalesi / Sevdamız Nevşehir" dedi.