Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan esnaf ve sanatkar destek paketini değerlendirdi.

Beraberindeki 24 esnaf odası başkanlarıyla beraber Birlik Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, açıklanan desteklerin esnafa can suyu olacağını belirterek, "Bugüne kadar verilmiş en geniş kapsamlı destek paketi açıklandı." dedi.

Birlik Başkanı Pınarbaşı yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Kıymetli Basın Mensupları ;

•    Bilindiği Üzere Tüm Dünyayı Etkisi Altına Alan Salgın Hastalığın Ülkemizde En Çok Etkilediği Kesim Olan Esnaf Ve Sanatkarlarımız 14 Aydır Madden Ve Manen Zorlu Bir Sınav Vermektedir.  

•    Geçici Veya Tamamen Kapanan Sektörlerimiz Olduğu Gibi Kısmen Ve Dolaylı Olarak Da Etkilenen Esnaflarımız İçin Devletimizce Verilecek Her Bir Destek Çok Büyük Önem Arz Etmektedir. 

•    Kısmi Veya Tamamen Kapanan İşyerleri İçin Birlik Başkanlığı Ve Oda Başkanlıklarımızla Süreç Değerlendirilmekte Hasıl Olan İhtiyaçların Giderilmesi İçin Gerekli Olan Talepler Üst Kuruluşumuz Ve Bakanlığımız İlgili Birimlerine İletilerek Süreç Takip Edilmektedir.  

•    Teşkilatımızın Girişimleri Kapsamında Yılbaşında Uygulanan Kira Ve Gelir Kaybı Desteğine İlave Olarak Dün İtibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızca Açıklanan 5 Bin Liralık Ve 3 Bin Liralık Hibe Destekleri Sevindrici Olmakla Birlikte Bu Desteklerin Devamlılığı Esnafımız Açısından Önemlidir. 

•    Esnaf Ve Sanatkarlırımızı Ve Bizlerin Talebi Verilen Bu Desteklerinin Devamının Yanında; Sgk Ve Bağkur Primlerine Destek Verilmesi, Stopajın Kaldırılması, Esnafımızın Dükkanı Kapalı Da Olsa Devam Eden Yükümlülüklerine Yönelik Çalışma Yapılması Ve Zincir Marketlerin Haksız Rekabete Yol Açan Uygulamarının Daha Da Sınırlansırılmasıdır.

•    Esnaf Teşkilatları Olarak Bizler Üst Kuruluşlarımızla Birlikte Belirtilen Hususların Çözümü İçin Girişimde Bulunmaya Devam Ediyoruz. 

•     Bu Kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' A Verilen Hibe Desteklerden Ötürü Esnaf Ve Sanatkarlarımız Adına Teşekkür Ederiz." dedi.

Birlik Başkanı Pınarbaşı daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan esnaf ve sanatkar destek paketi kapsamında 5 bin TL ve 3 bin TL hibenin kimlere verileceğini açıkladı.

3 Bin Liralık Hibe Destek Sektörleri
Bakım,Onarım,Tamirat,Kaporta
Seyyar Satıcı
Sıhhi Tesisatçı
Hırdavatçı
Müzisyen
Oto Yıkama
Kuru Temizleme
Oyuncak
Kozmetik Ve Hediyelik Eşya
Camcı
Çilingir
Bakırcı
Kalaycı
Ayakkabıcı
Konfeksiyoncu
Tuhafiyeci
Züccaciyeci
Kurs İşletmecileri
Lokanta
Pastahane
Dondurmacı
Terzi
Berber
Taksici
Minibüsçü
Otobüsçü
Pazarcı

5 Bin Liralık Hibe Destek Sektörleri 
Kafe,Çay Bahçesi,Kahvehane
Okul Ve Personel Servisleri
Düğün Salonları,
Kantinler
Kırtasiyeler
İnternet Kafeler
Öğrenci Yurtları
Lunaparklar
Hamamlar