Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bekci, 26 Temmuzda yapılacak olan rektör adayı belirleme seçiminde aday olduğunu açıkladı.

Bekçi ,Hacı Bektaş Veli Hazretleri’nin hoşgörüsüne yakışır bir şekilde gerçekleşeceğine inandığı seçimlerin, üniversitemizin hak ettiği seviyeye gelmesi ve kaybettiği ivmeyi tekrar kazanabilmesi için büyük bir fırsat olduğunu belirten Bekci, bu süreçte her kesimin katkısı ve desteğine talip olduğunu vurguladı.

Rektör olarak tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışa sahip olacağına söz verdiğini kaydeden Bekci “ Yeni dönemde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini, tüm akademisyenlere ve öğrencilerimize ilham veren bir bilim yuvası olarak düşlüyorum. Üniversitemizi, bilimsel merakın üst düzeye taşındığı ve bilimin şevkle konuşulduğu bir yaşam alanı olarak görüyorum. Böylesi bir üniversite idealinin yaşanmış örneklerinin köklerimizde olduğunu biliyorum. İşte tam bu noktada, üniversite yönetiminin böyle bir ortamı hazırlamakla sorumlu olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ailesi içinde herkesin aynı duygu, düşünce, fikir, ideoloji ve inanca sahip olmak zorunda olmadığına dolayısıyla farklılıklarımızın zenginlik olduğuna inanıyorum. Ancak, aynı üniversitenin mensupları olarak birbirimize saygı duymak, hukuka uymak, vatanımıza ve milletimize sadık kalmak, görev ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Bu geniş ideal içinde kalan öğretim üyelerinin, açık bir şekilde ve cesaretle destek ve oylarını bekliyorum. Öğretim üyelerinden aldığım destekle, kurumsallaşmasını tamamlamış ve liyakat çerçevesinde oluşturulmuş yönetim kadrosu ile Üniversitemizi hep birlikte yönetmeye söz veriyorum. Rektör adayı belirleme seçiminin üniversitemiz, Nevşehir’imiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, herkese selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.