Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Soysaldı mesajında;

“İnanan insanların özlemle bekledikleri ve coşkuyla karşıladıkları bir ay vardır ki, o ay içerisinde birçok hayır ve bereketi bulundurmaktadır. İşte o ay gündüzleri tutulan orucuyla, geceleri kılınan teravih namazlarıyla, yapılan hayır ve hasenatlarıyla özellikle de içerisinde bin aydan daha hayırlı bir geceyi/Kadir gecesini barındıran mübarek Ramazan ayıdır.

Ramazan ayının temel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

1. Ramazan, rahmet ve mağfiret aydır.

2. Ramazan, oruç ayıdır.

3. Ramazan, Kur’an aydır.

4. Ramazan, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.

5. Ramazan, içerisinde Yüce Kur’an’ın inmeye başladığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran mübarek bir aydır.

Ne mutlu bizlere ki, nihayet bu mübarek aya kavuşuyoruz. 13 Nisan Salı günü Ramazan ayı başlıyor. Salı günü ilk orucu tutacağız inşallah. Her ne kadar bu yıl Ramazan ayına “Küresel Salgın” sebebiyle buruk giriyor olsak da bu ay, içerisinde tutacağımız oruçlarla, yapacağımız ibadetlerle, dua ve niyazlarla özellikle de idrak edeceğimiz Kadir Gecesiyle kendimizi Yüce Allah’a affettirip bayram sabahına hem günahlarımızdan arınmış hem de Küresel Salgından kurtulmuş olarak çıkarız inşallah.

Bu Ramazan ayında yapacağımız ibadetler, zirveye çıkacak olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma ile birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olacağını ümit ediyorum.

Bu münasebetle bütün halkımızın mübarek Ramazan ayını tebrik eder. Bu ayın Rabbimizin rızasını kazanmaya ve insanlığın içine düştüğü Küresel Salgından kurtulup selamete erişmeye vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.