Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Nevşehirli Prof. Dr. Naki Erdemir yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; 09 Kasım 2020 tarihinde şahsımla ilgili yapmış olduğu haberden dolayı FİB Haber’e ve Nevşehirli hemşehrilerime ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. 

Nevşehir’e ve FİB Haber'e Teşekkür Ediyorum... 

FİB HABER’in bu kadar takip edildiğini biliyordum, şahsımla ilgili yapmış olduğu kısa haberden dolayı aldığım olumlu tepkilerden, çok daha etkin ve geniş bir ağa sahip olduğunu bir kez daha fark etmiş oldum. Nevşehir’in ilçelerinin beldelerinde ve köylerinde dahi haberin okunduğunu gelen telefon ve olumlu tepkilerden anladım. 

Türkiye'nin her tarafından, özellikle gurbetçi olan Nevşehirli kardeşlerimizden Allah razı olsun. Pek çoğu beni arayıp teşekkür ediyorlar, desteklerini belirtiyorlar. Sevinçleri seslerinden belli oluyor. 

Nevşehirli kardeşlerim; “Hocam ne olursa olsun yolunuza devam ediniz biz sizin yanınızdayız, arkandayız, şimdiye kadar bürokraside etkin ve yetkin hemşerimiz ve tanıdıklarımız yoktur. Bundan dolayı Türkiye çapında işlerimiz yürümüyor. Herhangi bir yatırım yapacağımız zaman kapılar yüzümüze kapanıyor. Nevşehir 20 Temmuz 1954 il oldu, il olalı 66 yıl olmuş fakat Türkiye’de hak ettiği noktaya gelemedi. Aksaray 15 Haziran 1989 tarihinde, bizden 35 yıl sonra il olmasına rağmen Nevşehir’i her yönüyle geçti. Aksaray'dan çok çok geri kaldık, yine bunun yanında Nevşehir'in Acıgöl ilçesindeki bulunan Organize Sanayi yerinde sayarken, Aksaray Nevşehir'den çok sonra il olmasına rağmen 3. Organize Sanayini tamamlanmış durumdadır.

Nevşehirliler olarak bizim mecliste el kaldıran milletvekillerinden daha ziyade bakan yardımcısı, Bakan, Başbakan vb. olacak hemşerilerimize ihtiyacımız vardır.  

Nevşehir: her yönüyle gelişmiş olan Konya'nın, Kayseri'nin ve Aksaray'ın yol ağzında, ayrıca Kapadokya gibi bir turistlik yerin Nevşehir'de olmasına rağmen, Türkiye’nin patates ambarı olarak bilinmesine rağmen; Türkiye'de olması gereken nokta değildir. Nevşehirlilerin büyük çoğunluğu gurbettedir. Bizim buralarda olmamızın nedeni Nevşehir'de işin, sanayinin ve yatırımların olmadığından kaynaklanmaktadır. Nevşehirliler olarak birlik, beraberlik olamıyoruz. Türkiye'deki büyük illerde maden ve hurdacıların çoğu Nevşehirlidir. Ama değişen, gelişen ve ilerleyen teknolojiye rağmen geri dönüşümcüler, sektörle ilgili sanayiciler ne yazık Nevşehirli değildir. Nevşehirliler bu sektörde söz sahibi olamadılar, çünkü Nevşehirlilere destek, işlerin yürümesinde yardım olacak, fabrikalaşma ve sanayileşmede yardımı dokunacak, bürokraside elinden tutacak hemşerimiz olmadığından kaynaklanmaktadır” diyorlar.  

Nevşehirli hemşerilerim talep ve beklentilerinde haksız da değillerdir. İllere göre bürokrasideki amir ve memurlar oranlandığında Nevşehir en geri sıralarda yer almaktadır. Çünkü Nevşehirlinin baş sedirde hak ve hukukunu adilane savunacak ve arayacak birilerinin olduğunu tahmin etmiyorum. Bir zamanlar Türkiye’deki bazı illerde veya ilçelerde elektrik olmadığı dönemlerde Nevşehir’in elektriksiz köy kalmamıştı. Bunu bilenler bilir. Çünkü bürokraside Nevşehirli tanıdıkları, yani etkin birileri vardı. Kim olması, hangi görüşten olması o kadar önemli değil. Kim hizmet yapmışsa bizler müteşekkiriz. Çünkü İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olan bizlerin prensibidir. 

Bizlerde mesuliyetimizin ve sorumluluğumuzun bilincinde olarak birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlamak için geçen hafta sonu Kars, Sarıkamış, Ardahan, Göle, Narman Erzurum il ve ilçelerini ziyaret ettik. Halkımız birliği, beraberliği, kardeşliği, hak ve adaleti sağlayacak kendisinden bir ses ve nefes beklemektedir. Gizlice dış bağlantısı olmayan, yerli ve milli olan üretime, teknoloji ve sanayileşmeye ağırlık veren adil yöneticilere ihtiyacı olduğunu ifade ettiler. 

Bazıları “Hocam biz sizi zaten yıllarca tanıyoruz, sizin yaşam felsefenizi, geldiğiniz yeri, mezun olduğunuz okulu, nereli olduğunuzu, halkınıza ne kadar vefalı olduğunuzu biliyoruz” dediler. Her zaman yanımızda ve desteklerini esirgemeyeceklerini, dualarını eksik etmediklerini belirttiler. Bizlerde Pandemiye rağmen çalışmalarımıza devam ediyoruz. Allah'ın izniyle, Hak ve Kardeşlik Hareketinin genel merkezini İstanbul'a taşıyoruz. İstanbul'da çok güçlü bir kadro ile Türkiye çapında teşkilatlanarak, yarın seçime girecek ana muhalefet partisi gibi yalnız fikri altyapısı güçlü, kaliteli, projeli şekilde yolumuza devam ediyoruz. 

Bundan dolayı Nevşehirli kardeşlerime, umutsuzlara, çıkış arayanlara “umut olmaya yanlarında olmaya” söz veriyoruz. Onları kucaklıyor, bağrıma basıyorum.  Ayrıca Nevşehir'e sahip çıkan, Nevşehir'in adını Türkiye'ye ve dünyaya duyurmaya gayret sarf eden, Nevşehir'den yetişmiş olan değerli kardeşlerimizi tanıtmaya, yanında olmaya özen gösteren FİB HABER'e bir kez daha müteşekkirim.

Prof. Dr. Naki ERDEMİR
Hak ve Kardeşlik Hareketi Gnl. Bşk.