Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Dekan Yardımcısı Dr. Mustafa Sağlam, Dr. Cengiz Güneş, Bölüm Başkanları ve akademik personel hazır bulundu.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın tüm akademisyenler ve öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Üniversitenin tüm akademik ve idari birimlerinde kalite ve akreditasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “İlahiyat Fakültemizin gerçekleştirdiği eğitim-öğretim faaliyetleri ile çalıştay, kongre, konferans, dergi vb. bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yönelik her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana öncelikli hedefimiz; Üniversitemizin sürdürülebilir gelişmesini sağlayarak her alanda kalite standartlarını yükseltmek olmuştur.  Bu hedefimiz doğrultusunda çalışma ve projelerimizi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Toplantıda fakültede gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetleri ile bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgi veren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, fakültenin genelde dini araştırmalar özelde İslami ilimler alanında hazırlanan akademik dergisi olan UMDE Dini Tetkikler Dergisi’nin yeni dönemdeki çalışmalarından bahsetti. Fakülte olarak dini araştırmalar alanında özgün araştırmalar ürettiklerini de ifade eden Durmuş; yeni akademik yılda öğrencilerin eğitimine ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak kitap, makale, tez, proje, sempozyum, çalıştay, konferans gibi bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Öğrencilerle de bir araya gelen  Rektör Aktekin, kendileriyle de bir süre sohbet ederek talep ve isteklerini dinledi.