Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede yaralanarak Gazi olan Üniversitemiz öğrencisi Mehmet ÖNEN’i makamında kabul etti.
15 Temmuz Gazisi Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mehmet ÖNEN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Alper ASLAN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükran GÜNGÖR TANÇ, Muhasebe ve Finansman Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet TANÇ ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar BAĞLI’yı makamında ziyaret etti.  
Üniversitemiz öğrencisi Gazi Mehmet ÖNEN’e ziyaretlerinden ve 15 Temmuz gecesi ortaya koymuş olduğu mücadele ve fedakarlığından dolayı teşekkür eden Rektörümüz BAĞLI, “O gece göstermiş olduğunuz kahramanca tutumunuzdan dolayı öncelikle şahsınıza ve bütün herkese teşekkür ediyorum. Canınız pahasına ortaya koyduğununuz bu davranışınız, çok onurlu  bir vatanperverliktir. Senin gibi değerli bir öğrencimizin üniversitemizde eğitim-öğretimini sürdürmesi de ayrıca bizler için  büyük bir gurur kaynağı. Sizlere bir kez daha ortaya koyduğunuz bu cesaret dolu davranışınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Rektörümüz BAĞLI’ya 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Gazi Mehmet ÖNEN ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bizi meydanlara davet ederek vatana ve demokrasiye sahip çıkmamızı istemesi üzerine hiç düşünmeden meydanlara koştum. Bugün ne mutlu ki bana gazilik nasip oldu. Bu vatan kolay kazanılmadı ve kolay teslim edilemez. Bugün de olsa aynı şeyi hiç düşünmeden yine yaparım” diye konuştu.
Gazi Mehmet ÖNEN ile bir süre görüşen Rektörümüz BAĞLI, ziyaret sonrasında kendisine üzerinde Ay-Yıldız bulunan ve  ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi’ yazan plaket takdim etti.