Corona Virüs salgını nedeniyle kapatılan lokanta, kahvehane ve çay ocakları gibi bazı esnafların zor durumda olduğunu söyleyen Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Bilindiği üzere tüm Dünya'yı saran Kovid 19 Virüs illeti bütün dengeleri bozdu, Ülkemiz, Devletimiz, Milletimiz Ve Bütün Esnaf kardeşlerimiz büyük mücale veriyorlar.

"Her Şeyin Başı Sağlık", Sağlık olmazsa hiçbir şey olmaz bundada hem fikiriz ama, başta Kahveci, Servisci, Lokantacı, Otobüscü Esnaf Kardeşlerimiz, olmak üzere özellikle İş yeri kapanan esnaflarımız gerçekten çok zor durumdalar. Çünkü bu meslek dallarında hizmet veren esnaflarımız geçimleri günü birlik kazançlarıyla sağlayan insanlar.

Malum, havalardaa soğudu, önümüz kış.... Kömür, yiyecek, giyecek ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar. Kredi Borçları Var, Bu borçlar nasıl ödenecek. İş yerleri kapanan ve virüsten etkilenen esnaf kardeşlerimizin "Borçlarının Acilen Ertelenmesi", Devletimizin faizsiz bir yıl ödemesiz, Sicili ne olursa olsun "Kredi Desteği" sağlanması, Valilikler Ve Kaymakamlıklar aracılığı ile iş yerleri kapanan ve virüsten etkilenen esnaf kardeşlerimize İş yeri açılana kadar aylık maddi destekte bulunulmasını önemle rica ediyor ve Devletimizin her zamanki olduğu gibi bizlere destek olmasını temenni ederiz. Allah'ım bütün Esnaf kardeşlerimizin Yâr ve Yardımcısı olsun inşallah.” dedi.