Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriye'den açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Astsubay Cihan Çifcibaşı anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

"Yol rehbersiz Dağ ormansız olmaz..."

Derinkuyu ilçesi Cumhuriyet mahallesi muhtarı Serdar Kabak'ın öncülüğünde Esentepe Söğütlüdere mevkiinde oluşturulan Şehit Cihan Çifçibaşı hatıra ormanına fidanlar dikildi. 

Hatıra ormanına fidan dikimi programına, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Demir, Derinkuyu il genel Meclis üyesi Zafer Çifçibasi, Şenol Kendir, Cumhuriyet mahallesi muhtarı Serdar Kabak ve şehidin yakınları katıldı.

Şehidimizin İsmi Hatıra Ormanında Yaşayacak

Ayrıca Şehit Cihan Çifçibaşı anısına oluşturulan hatıra ormanı bölgesine tabelası ile birlikte Türk bayrağı dikildi.

Derinkuyu Cumhuriyet mahallesi muhtarı Serdar Kabak FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "7 Temmuz 2021 tarihinde Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Suriye'den açılan ateş sonucu şehit olan kahraman hemşehrimiz Piyade Astsubay Cihan Çifcibaşı anısına hatıra ormanı oluşturduk. Bu şekilde şehidimizin adını yaşatmak istedik. Alana ilk etapta 1000 fidan dikimi gerçekleştirdik" dedi.

Muhtar Kabak “Kahraman şehidimiz adına oluşturulan hatıra ormanı ile başta Şehit Cihan Çifçibaşı olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olarak şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yer alacaktır dedi...

Şehit Cihan Çifçibaşı kimdir?

Cihan Çifcibaşı, 1999 yılında Nevşehir'de ili Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde dünyaya geldi. Çifcibaşı, annesi Rüsel, babası Dudu Çifcibaşı ile birlikte yaşıyordu.

Mardin 70. Mekanize Tugay Komutanlığı 4. Komando Bölüğünde görevli Şehit Çifçioğlu, son olarak Şenyurt Kızıltepe Karatepe Bölgesinde görev yaptı. Nevşehirli şehidimiz Cihan Çifçibaşı'nın mezarı Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünde bulunmaktadır.