15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Kapsamında Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay protokol üyeleri ile birlikte Şehit Polis Memuru Semih Turgut’un eşi Nevin Turgut Kaleli, çocukları Pelin ve Yılmaz’ı ikametini ziyaret ettiler.

Nevşehirli Şehit Polis Memuru Semih Turgut'un oğlu Yılmaz, kapı aralandığında içeriye şehit olan babasının teşkilatından meslektaşı Emniyet Müdürü Mehmet Artunay'ı görünce boynuna sımsıkı sarıldı. O an oldukça duygulanan Artunay'ın gözleri doldu.

İl Emniyet Müdürü Artunay, "Allah hainlere fırsat vermesin. Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Geride kalan emanetleri bizim emanetlerimiz. Onlar, başımızın üstündeki, değerli insanlar. Her daim onların yanında olduğumuzu her daim söylüyoruz. Biz onlarla bir gün değil her zaman birlikteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize sağlık, esenlik ve hayırlı ömürler diliyor, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkarak 15 Temmuz Destanını yazan Kahraman Milletimize saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Siz Şehit Polis Memuru Semih TURGUT'u tanıyormusunuz?

(1978 -2016)

Şehit Polis Memuru Semih TURGUT, 15/05/1978 tarihinde Nevşehir ilinde doğdu. Eğitim hayatını sırasıyla 20 Temmuz İlkokulu, Hacı Lütfi Pamukçu Ortaokulu ve Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tamamladı.

2003 yılında İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulundan başarıyla mezun oldu. İlk görev yeri olan İstanbul’a atandı.

2011 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde çalışmaya başladı. Burada yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı değişik zamanlarda taltif ve takdirlerle ödüllendirilmiştir. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli iken 04/11/2016 günü saat 08.00 sıralarında Diyarbakır/ Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binasına bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla yapılan saldırı sonucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 04/11/2016 günü şehadet şerbetini içti.

Evli ve 2 çocuk babası olan şehidimiz Gülşehir İlçesi Gümüşkent Köyü’nde defnedildi.

Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

RUHU ŞAD OLSUN.