Hafta sonunda Suriye'nin Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yaşanan hain terör örgütünün saldırısında 2 askerimiz Şehit oldu.  

Nevşehir'den siyasetçi ve STK başkanları saldırıyı kınadı ve Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet temennisinde bulundu.  

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Şehitlerimize Allah’tan rahmet, fedakar ailelerine ve kahraman milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı askerlerimize Rabbim tez zamanda şifalar versin. Terörün kökü kazınacak; Rabbim, kahraman milletimizi ve şanlı güvenlik güçlerimizi her daim muzaffer eylesin." 

MHP İl Başkanı İlhan Kaya, "Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristlerin düzenlediği hain saldırıda, 2 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin Başı Sağ olsun." 

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çiftci, "Fırat Kalkanı bölgesinde görev yapan kirpi aracımıza teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabr-ı cemil, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Devletimiz var olsun." 

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, "El Bapta Askeri zırhlı araca yapılan saldırı sonucu 2 Mehmetçiğimiz şehit oldu 2 Mehmetçiğimizde yaralı. Şehitlerimize Allahtan rahmet mekanları cennet olsun , Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." 

NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız, "Fırat Kalkanı bölgesinde bir askeri aracımıza yapılan hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."