AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, zarara uğrayan belde ve köyler için Nevşehir Valiliği ve İl Özel İdaresi ekipleri ile sürekli görüşerek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Nevşehir Milletvekilleri Açıkgöz ve Menekşe yaptıkları açıklamalarında vatandaşların zararlarının en kısa sürede karşılanacağını söylediler.

Nevşehir'in Derinkuyu, Gülşehir, Avanos ilçeleri, Yazıhüyük, Kaymaklı, Kalaba ve Çalış beldeleri ile Mazı, Özyayla, Şahinefendi, Güneyce, İcik, Çakıllı, Mahmat köylerinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar sebebiyle ekili tarım arazilerini su basmış, dereleri taşırmış ve baskınlar meydana gelmişti.

İl Özel İdaresi ve Belediyeler Teyakkuzda...

Nevşehir'de Sel nedeniyle çok sayıda ev ahır, bahçe ve iş yerini su basarken, bazı köylerde hayvanlar telef oldu. Yaşanan sel felaketinin ardından durumu gören vatandaşlar, jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye, AFAD, jandarma, belediyesi ve İl Özel idare ekipleri sevk edildi. Su tahliye çalışmaları tüm hızıyla sürerken akşam saatlerine doğru yağmur sakinledi ve sel suları çekildi. Bir çok mahsul telef oldu... Hasar tesbit çalışmalarına başlanıldı.

Sel felaketinin ardından yetkililer gece geç saatlere kadar çalışmalarını sürdürerek vatandaşların yaralarını yavaş yavaş sarmaya başladı.

Gülşehir Belediyesi, Derinkuyu Belediyesi, Ürgüp Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Çalış Belediyesi, Kaymaklı Belediyesi ve Yazıhüyük Belediyesinde çalışmalar aralıksız sürüyor...

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk sel felekaetinin ardından mazı köyünde incelemelerde bulundu. Başkan Aktürk: " Ürgüp’e gelir gelmez Mazı Köyü’müzde yaşanan sel felaketini incelemek üzere harekete geçtik ve yerinde tespitlerde bulunduk. Belediyemizin tüm imkanlarıyla halkımızın yanındayız. Allah afetlerden tüm milletimizi korusun" dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş; "Derinkuyu'ya bağlı Güneyce(kellah)Köyünde, şiddetli yağışın neden olduğu taşkınlar sebebiyle, Belediyemize ait ekipler, su tahliye çalışmalarına devam etmektedir. Güneyceli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Gülşehir Belediye ekipleride selin ardından bozulan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.