Nevşehir’de il özel idaresi genel sekreterlik mevzuatına geçtiği günden bu yana 2-3 yıl da bir değişimin yaşandığı bir makam haline geldi. Son iki isim ise oldukça manidar.

Uzun yıllar ilimizde Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü görevinde bulunan Abdülkadir Tatar’ın 8 yıla yakın süreyle en çok makamda oturan isim olmasının ardından iki eğitimci kökenli ismin genel sekreterlik makamına oturması dikkatleri çekti.

Önce Eğitimci Ahmet Belada’nın bu makama oturması uzun süre tartışıldı. Bir eğitimcinin ilin asfaltından, kanalizasyonundan, çeşmesinden, kültür yapısından ne kadar anladığı ve bu çalışmaları nasıl yürüteceği konuşuldu. 2 yıl bu makamda kalan Belada görevden alındı ve uzun süren mahkeme safhasından sonra Belada başkentte Dil, Tarih kurumunda bir makama getirilerek adeta Nevşehir’den el çektirildi.

Belada’nın ardından yine bir eğitimci isim özel idarenin genel sekreterlik makamına oturan isim oldu. Üniversite genel sekreterliğinden tartışmalı bir şekilde uzaklaştırılan ve ardından değişik eğitim kurumlarında atama yoluyla görev alan İsmail Cihan’da Belada’nın adeta kaderini yaşadı.

Tıpkı kendisinden önceki özel idare genel sekreteri Belada gibi 2 yılını güçlükle dolduran İsmail Cihan’da görevden alındı. Kimilerine göre Cihan’ın görevden alınmasının altında sadece resmi araçla kaza yapması yatmıyor. Daha başka nedenlerde Cihan’ın bu görevden uzaklaştırılmasına vesile oldu. Halen İsmail Cihan’ın ilimizde ya da Ahmet Belada gibi Ankara ya da bir başka ilde ne göreve atanacağı merak konusu.

Eğitimci iki ismin özel idare genel sekreterliğine atanmasının ardından şimdi gözler bu makama asaleten yeni bir ismin atanıp, atanmayacağına çevrildi.

Nevşehir'de Abdulkadir Tatar'ın ardından Eldivan'ın da bu işin üstesinden gelecek donanım ve meziyetlerde olduğu düşünülrken diğer iki Eğitimci kişilerin böylesine önemli bir göreve atanmaları zaten başlı başına büyük bir  hataydı şeklinde yorumlanıyor.

Geçici olarak bu göreve atan Avanos ilçe kaymakamı Mustafa Eldivan ise Nevşehir kamuoyunda tam İSABET olarak değerlendiriliyor.