Elon Musk'a ait olan Starlink uydularının zincir şeklindeki geçişi Nevşehir'den görüntülendi. Sıralı ışıklar şeklinde hareket eden uyduları gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar, cep telefonu kameralarıyla uyduların geçişini görüntüledi.

Türkiye'nin bir çok ilinde bu akşam saat: 19:10 sularında gökyüzünde ortaya çıkan esrarengiz sıralı ışık Nevşehir semalarında da görüldü.  

Spacex şirketinin Starlink uydularının Türkiye üzerinden geçişi birçok şehirde görülebildi. Nevşehir semalarında Elon Musk'ın SpaceX şirketine ait Starlink uyduları gökyüzünde ışıklı zincir şeklinde görüldü. Bu durumdan habersiz olarak gökyüzünde görülen uyduların ne olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar gördüğü ışığı gizemli olarak değerlendirirken o anları kameralara çekti. 

Starlink, dünya çapında altyapıdan yoksun olabilecek uzak bölgelere yüksek hızlı geniş bant internet erişimi sağlamak için tasarlanan internet hizmeti olarak biliniyor.

Musk, "Starlink'i devreye soktu"

Milyarder iş insanı Elon Musk, İran hükümetinin başörtüsü protestoları sonrası ülkede interneti kısıtlamasının ardından uydu interneti hizmeti sağlayan Starlink'i devreye soktu. Musk, "Starlink'i devreye sokuyoruz" açıklamasının ardından da bu görüntüler oluştu.

STARLİNK NEDİR?

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem.

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

İşte Nevşehir'den Starlink Uydu Treni Görüntüleri

Elon musk starlink projesi uyduları Nevşehir'de de görüntülendi. İlk başta ürkütücü olsada izlemesi keyifli bir gösteri ...