Nevşehir Semalarında Batıdan Kuzeyeseyir halinde olan yıldızlar geçidi görenleri şaşkına çevirdi.

Nevşehirlilerin akşam saatlerinde gökyüzünde gözlemlediği esrarengiz ışık hüzmeleri merak uyandırdı. Peşpeşe tren vagonunu hatırlatan sıralı bu ışıklar “UFO mu” sorularını da akıllara getirdi. Bu Işık hüzmelerini kimisi göktaşı kimisi ise savaş uçakları olarak yorumlarken, peki bu sıralı ışıkların sırrı neydi. Ve Işığın sırrı ise sonradan ortaya çıktı.

Türkiye'nin bir çok ilinde bu akşam saat: 21:00 sularında gökyüzünde ortaya çıkan esrarengiz sıralı ışık Nevşehir semalarında da görüldü.  

Görenler Bir Daha Baktı Nevşehir'de Ard Arda Görüntülendi

Nevşehir semalarında da görülen bu sıralı ışıkların sırrı sonradan belli oldu...

Nevşehirli vatandaşlarımızı tedirgin eden gökyüzündeki bu sıralı ışıkların, Starlink uydularından kaynaklandığı belirtildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, Elon Musk tarafından uzaya gönderilen Starlink İnternet Uyduları, bu akşam saatlerinde Nevşehir semalarında da görüldü.

Ünlü girişimci Elon Musk'ın kurucusu ve CEO'su olduğu SpaceX'in ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden 4 Mayıs'ta uzaya gönderdiği Starlink uyduları Türkiye semalarından geçerken, Nevşehir semalarından da net olarak izlendi. 

Elon Musk’ın şirketi Spacex’in dünya genelinde internet projesi kapsamında başlattığı Starlink projesi Türkiye’de de merak uyandırdı. Nevşehir'de gökyüzünde görülen çok sayıda sıralı ışık vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Gökyüzünde görülen uyduların geçişini fark eden vatandaşlar kısa süreliğine panik ve şaşkınlık yaşadı.

Starlink İnternet Uydularını Nevşehir'de gören çok sayıda vatandaş FİB Haber merkezine çektikleri fotoğrafları paylaşarak bu sıralı ışık hakkında sorular sorarak bilgi edinmeye çalıştılar.

Nevşehir'de il genelinde vatandaşların gökyüzünde gördüğü uydular sıralı ışık şeklinde Kuzey yönüne giderek yaklaşık 1 saat sonra gözden kayboldu.

Gökyüzünde bu ışıkları görürseniz korkmayın!

Nevşehir'de endişelendiren gökyüzündeki esrarengiz ışıkları gören vatandaşlarımız FİB Haber Merkezimize şu açıklamalarda bulundu; "

***Yasin Özhan; "Nevşehir Acıgöl Karacaören'den yazıyorum. Buradan gökyüzünden ışıklı bir şey geçti. Uçak gibi onlarcası sıra sıra 1 saat boyunca devam etti. 9 buçuk gibi başladı 10 buçuğa kadar görüldü"

***Nevşehir Güvercinlik köyünden yazıyorum.  Gökyüzün de bunu gördük. Ailemle gördük, Tren gibi arka arkaya 60 tane felan birden kayboldu. Başka gören oldumu acaba?" 

***Karacaörenli Mehmet; "Acıgöl Karacaören'de gökyüzünden yarım saat boyunca uçak şeklinde peş peşe bişeyler gitti. Görüntü alamadık ama çok sayıda vardı."

AMERİKALILAR DÜNYA YÖRÜNGESİNE UYDU AĞI KURUYORLAR

"Uydu treni" olarak da anılan Starlink uyduları aynı anda Türkiye'nin bir çok yerinden de izlenebildi.

Starlink internet uydu ağının parçası olacak 60 yeni iletişim uydusu, SpaceX üretimi Falcon 9 roketiyle ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden 4 Mayıs'ta fırlatılmıştı. 

SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır.Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

İşte Nevşehir'den Starlink Uydu Treni Görüntüleri

Elon musk starlink projesi uyduları Nevşehir'de de görüntülendi. İlk başta ürkütücü olsada izlemesi keyifli bir gösteri ...