PSİKOTEKNİK BELGESİ KİMLERE ZORUNLU?

Ticari Araç sürücülerinin Psikoteknik Belgeleri 1 Ocak’tan itibaren e-devlet uygulamasının yanı sıra polis ve jandarmanın online sistemlerinde de takip ediliyor. 

Yapılan düzenlemeye göre 1 Ocak’tan itibaren Psikoteknik Belgesi olmayan sürücülere 1606 TL ceza veriliyor ve araç kullanmalarına da izin verilmiyor.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs, taksi, okul servisi, tır, tanker, dolmuş ve şirket aracı gibi ticari araç kullanan şoförlerin Psikoteknik alması zorunludur. Ayrıca alkol, ceza puanı, drift ve hız sınırından ceza alıp ehliyetine el konulan sürücülerin de Psikoteknik Belgesi alması gerekmektedir. 
 

RANDEVU VE BİLGİ ALMAK İÇİN BİZE ULAŞIN: Nevşehir Psikoteknik Değerlendirme Merkezi

GSM: 0 543 150 90 50

ADRES: Yeni Mahalle Lale Caddesi No: 34/1 Nevşehir Merkez

ŞEKERBANK YANINDA – MANAV ADNAN ÜSTÜNDEYİZ...

Facebook; Nevşehir Psikoteknikve Değerlendirme Merkezi

Instagram: psikotekniknevsehir

www.nevşehirpsikoteknik.com

PSİKOTEKNİK BELGESİ NASIL ALINIR ?

Psikoteknik Raporu almak için sürücülerin; Nevşehir il Sağlık Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen PSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME MERKEZİ’nde psikolog eşliğinde 1 saat süren ve 12 testten oluşanpsikoteknik testine girmeleri gerekiyor.

Test esnasında psikoloğumuz her testi yönerge vererek asıl teste geçmeden önce sürücülerimize denemeler yaptırarak anlatıcaktır.

Sürücülerin ayrıca test sonrası alınan psikoteknik raporu ile birlikte 45 gün dolmadan bir Psikiyatri uzmanına muayene olmaları gerekmektedir. Onay aldıktan sonra e-devlet sistemine düşen yasal PSİKOTEKNİK RAPOR Sonucuna e-devlet sisteminden sürücülerimiz ulaşa bilirler. (bağlantı link) https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e-imzali-psikoteknik-degerlendirme-raporlari-sorgulama

Psikoteknik Raporu 5 yılda bir yenilenmesi gerekmekte olup psikoteknik belgesi kartı olan ve üstte belirtiğimiz süreçlerden geçmeyen sürücülerin e devlet sisteminden psikoteknik raporlarını kontrol etmelerini tavsiye ederiz. E- devlet sisteminde görünmeyen psikoteknikbelgesi’nin hiçbir geçerliliği yoktur sahtedir.

PSİKOTEKNİK BELGESİ OLMAYAN SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE !!!

1 TEMMUZ 2021 TARİHİ İTİBARİYLE PSİKOTEKNİK RAPORU OLMAYAN SÜRÜCÜLERE 1606 TL CEZAİ İŞLEM UYGULANMAKTADIR. AYRICA ARAÇ KULLANMALARINA DA İZİN VERİLMEMEKTEDİR.