Konu hakkında Tepeköy Sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği Başkanı Sefer Aslanhan FİB haber Merkezimize şu açıklamalarda bulundu: "Geleneksel hale getirdiğimiz Pikniğimizi köylümüz ve hemşerilerimizle yapmış bulunuyoruz. Köylülerimizin birbirleriyle hasret gidermesi, derin muhabbetlere dalması, birbirleriyle görüşüp tanışmaları bizler büyük bir haz vermiştir.

Gençler ve büyükler gönlünce halaylarla günümüze gün katmışlardır. Yapılan sosyal faliyet ve yarışmalarımız kıyasıya hırslı ve güzel geçmiştir. Piknigimize köyümüzün yaşça büyük olanların gelmesi bizlere yaptıpımız işin nekadar önemli olduğunu vurğulamıştır.

Ayrıca bu günümüzde Nevşehir den komşu köylerimizin şenliklerini ziyaret ederek birlik ve beraberliğimizi göstermeye çalıştık. Köylülerimizin mutlu bir şekilde piknik alanından onlar için önceden organize ettiğimiz araçlarla ayrılmış olmaları bizi son derece memnun etmiştir. Bu organisazyonumuzda emegi geçen tüm arkadaşlara teşekkür eder ve daha güzel çalışmalara imza atmalarını diliyoruz." 
Tepeköy Köyü Derneğine bu çalışmalarından dolayı www.fibhaber.com sitemiz olarak bizlerde teşekkür ediyor ve onları kutluyoruz. 



 2008 yılında İstanbul da yaşayan Tepeköylüleri bir araya getirmek için Nevşehir ili Acıgöl ilçesi Tepeköy Sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği kurulmuştur.
Şuan mevcut başkanı işadamı Sefer Aslanhandır. Adresi ferhatpaşa mahallesi ferhatpaşa ormanyolu madalyalı restoran yanı Ataşehir İstanbul olan dernek sosyal aktivitelerle tepeköylü hemşerilerini bir araya getirmektedir. 

Geçen aylarda sanatçı Oğuz Yılmazın katılımlarıyla eğlence gecesi düzenleyerek köylüleri bir araya getiren dernek  düğün cenaze özel günlerde sms yolu ile köylüleri haberdar etmektedir. Dernek 22.06.2014 tarihinde İstanbul köy özlemi çeken hemşerileri için bir piknik organizasyonu yapmıştır. 

Piknik yeri  Kartal da bulunan Aydos orman içi dinlenme yeridir. Piknikte yapılan masraflar Dernek yönetimi ve bazı köylüler tarafından karşılanmış olup bol katılımlı bir piknik gerçekleştirilmiştir. 

Köyden bu piknik için gelmek isteyenlerinde masrafları karşılanarak piktnikte buluşturulmuştur. Piknikte çeşitli aktiviteler oyunlar yarışmalar, çekilişler  ve hediyeler verilmiştir. Tepeköy yerel sanatçıları rahmetli Turan Aslanhan ın oğlu Ercan Aslanhan ve Murat Ertaş sahne alarak köylülere keyifli dakikalar yaşatmışlardır. Piknikten mutlu ayrılan Tepeköylüler bu tür etkinliklerin sürekli yapılması temennisinde bulunmuşlardır.