İsrail, Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılanlara ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı. Filistinliler taş ve cam şişelerle karşılık verdi. Saldırıda 53 Filistinli yaralandı. Harem-i Şerif savaş alanına döndü.

Yaşanan olaya Nevşehir’den çok sert tepki geldi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarına tüm Türkiye’den olduğu gibi ilimiz Nevşehir'den de tepki yağdı. Nevşehir halkı, milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri aynı dille İsrail'i sert bir dille kınayarak, "Mescid-i Aksâ özgür kalana dek tarafımız Filistinli kardeşlerimizin tarafıdır" mesajı verdiler.

Nevşehir ve ilçelerinden vatandaşlar da #MescidiAksa etiketli sosyal medya paylaşımlarıyla İsral'in saldırılarını kınadılar...

Terör devleti İsrail'e Nevşehir'den sert çıkış: Sabrımızı test etmeyin...

- Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş; "Mübarek Ramazan ayında ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara ses bombaları ve plastik mermilerle saldıran işgalci İsrail’i kınıyor, hain saldırıda yaralanan Filistinli kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. #MescidiAksa"

- Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş; "Ya Rabb. Şu hayırlı ve mübarek günde katil İsrail i kahrı perişan eyle.Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırı son olur inşallah."

- Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız." ifadelerini kullandı.

-Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy; "Zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur. Kahhar isminle zalim İsrail'i ve bu zulme ortak olanları kahreyle ya Rab! #MescidiAksa #Kudüs"

- Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır! (Hz. Ali) Kudüs insanlığın onuru, ilelebet Filistin'in başkentidir. #Kudüs bizim ilk kıblemiz, sürekli cihadımızdır! #MescidiAksa #KudusBizimdir #Quds #kudüs"

- Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran da saldırıya ilişkin, "Seladdin'in rüyası, Kanuni'nin mirası Abdülhamid'in davası olan kutsal mabedimiz #MescidiAksa'ya yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Yüce Allah sizleri kahr-ı perişan eylesin. İslama uzanan eller kırılsın."

- AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla İsrail’in gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyoruz. Zalimlerin zulmü bitene ve sonuna kadar hak mücadelisinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Katil ve terörist İsrail’in yok etmeye çalıştığı ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak sadece Filistinlilerin değil İslam dünyasının ve dünyanın ortak sorumluluğundadır. Kudüs;insanlığın gözünün nuru ve Filistin Devletinin Başkentidir!"

- MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya; "Mübarek Ramazan ayında İsrail'in Mescid-i Aksa'da namaz kılan Müslümanlara ses bombalarıyla saldırması, devlet terörünün ulaştığı korkunç pervasızlığı gözler önüne sermektedir. Din ve ibadet hürriyetine yönelik bu menfur tecavüzü şiddetle kınıyoruz."

-AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan; "Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır. #MescidiAksa"

-AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran; "Ne güzel söylemiş Necip Fazıl Üstat; “Yıkılsın israil enkazını göreyim! Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim.” Kahrolsun İsrail Kahrolsun İsrail Kahrolsun İsrail #FilistinYanlızDeğildir #TerroristIsrael #MescidiAksa"

- Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker; "Mübarek Ramazan ayında İsrail’in #MescidiAksa'da namaz kılan cemaate yaptığı çirkin saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. #Kahrolsunisrail"

-Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç; "Her Ramazan olduğu gibi İsrail Mescidi Aksa'ya saldırıyor. İsrail’in yok etmeye çalıştığı ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak sadece Filistinlilerin değil İslam dünyasının ve dünyanın ortak sorumluluğundadır.   #MescidiAksa #KudüsKırmızıÇizgimizdir"

-Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir Şube Başkanı Serkan Cingitaş; "Kudüs insanlığın onuru, ilelebet Filistin'in başkentidir. #Kudüs bizim ilk kıblemiz, sürekli cihadımızdır! #KudüsBizimdir #MescidiAksa"

-Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık;  "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum. Zalimler İçin Yaşasın Cehennem." ifadelerini kullandı.