Umreden döndükten sonra Konya'da karantina altına alınan ve 14 günlük sürenin tamamlanmasının ardından son corona test sonuçları negatif çıkan Nevşehirli umreciler evlerine gönderilmeye başlandı.

Koronavirüsün dünyada etkili olmasının ardından Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında, 15 Mart'ta umreden Konya'ya getirilen 90 kişilik umreci Nevşehir kafilesi, Konya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Kutalmışoğlu Süleyman Şah Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınmıştı. Yapılan kontrollerde içerisinde Nevşehirlilerinde bulunduğu Umreciler içerisinde bazılarının korona virüs testleri pozitif çıktı. Testleri pozitif çıkan umreciler, özel kıyafetli, gözlüklü ve maskeli sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Konya'daki pandemi hastanelerine götürüldü.

Karantina süresi dolan ve testleri negatif çıkan umreciler için bu umrecilerin evlerine gönderilmesine karar verilmesinin ardından bu kararı duyan ve karantinada 17 gün geçiren Nevşehirli umreciler büyük sevinç yaşadılar.

2 bin 200 umrecinin tahliye beklediği yurt önüne kafileyi taşımak üzere çok sayıda otobüs geldi. Özel kıyafet giyen görevliler umrecileri yurttan alarak Nevşehir'e ulaştıracak. Umreciler çıkış işlemleri kapsamında form dolduruyor.

Yurttan ayrılan umreciler, karantina süresince kendilerine çok iyi bakıldığını belirterek Allah devletimize zeval vermesin sözleriyle başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler.

Konya'daki karantinadan ayrılan Nevşehirli vatandaşlar arasında bulunan Hasan Hüseyin Karakaya, “14 günlük karantina sürecini elhamdulillah tamamladık. Ve şükürler olsun sağlığımız yerinde. Sıkıntı yok. Rahattık. Güzel baktılar bize. Odada bekledik. Yapacak başka bir şey yoktu. Memleket haberlerini www.fibhaber.com dan takip ettik, namaz kıldık ve dua ettik. Devletimiz çok güzel yardım etti, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Özel koruyucu tedbirlerin yoğun bir şekilde alındığı yurt önünde Umrecilerin bavul ve çantaları dezenfekte edildi. Çadırlarda gerekli tahliye işemlerini tamamlayan umreciler otobüslere binmeye başladılar. Umrecilerimizin sabah karşı Nevşehir'de olması bekleniyor.

Öte yandan diğer umrecilerden bir kısımının sağlık durumlarının, kaldırıldıkları hastanede takip edildiği öğrenildi.