Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde "Uçurtma Şenliği" düzenlendi.  Topaklı köyünde düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Topaklı köyü muhtarı Kamelya Atıl ev sahipliğinde düzenlenen “1.Uçurtma ve Bahar Şenliği”ne, Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Avanos İlçe milli eğitim müdürü Veli Sağır, Şube müdürleri, ilkokul ortaokul ve lise müdürleri ve öğretmenlerle, Topaklılı miniklerin yanı sıra çevre köylerden de çok sayıda kişi katıldı.

Bu eğlenceli sosyal etkinlik; gencini, yaşlısını ve çocuğu bir araya getirdi. Pandemi sürecinde sıkılan çocuklara adeta bahar hediyesi olan şenlik, yayla havasında geçti. 7’den 70’e herkes el ele, gönül gönüle doyasıya bir gün yaşadılar.

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Topaklı köyünde düzenlenen uçurtma şenliği sırasında çocukların mutlulukları ve heyecanları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte çocuklara çeşitli oyunlar ve yarışmalar yapılırken, her yaştan katılımcının uçurduğu uçurtmalar ile gökyüzü renklendi.

Uçurtma Şenliğinde Nevşehir Kızılay’dan Miniklere Eğlenceli Sürpriz!

Nevşehir Merkez’den etkinliğe katılan Genç Kızılay Gönüllüsü Enes Öge, çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, “Herkes memnun, pandemiden dolayı uzun süredir etkinlik yapılmıyordu çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, veliler ve köy sakinleri etkinliğin kendilerini motive ettiğini belirterek onlarca yıl geçse de çocukların bugünü daima hatırlayacaklarını ifade etti.Organizasyonda Nevşehir Kızılay Şubesi tarafından 350 kişiye sandviç ve çay ikram edildi. 

Etkinliğin ardından Genç Kızılay gönüllüleri, öğrenciler ile birlikte doğa temizliği gerçekleştirildi.

Bu tarz çalışmalarla kırsalda yaşayan çocuklarla sosyal yaşam uyumunu arttırmayı hedeflediklerini bu sebeple şehrin her noktasında gerçekleşecek sosyal etkinliklere Tüm şube imkanlarının seferber edildiğini İfade Eden Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ‘çalışmayı gerçekleştiren Topaklı köyü muhtarlığına ve katılımcılara teşekkür ederim’ dedi.

Topaklı köyü muhtarı Kamelya Atıl," Yarınımız çocuklarımız adına ilkini düzenlediğimiz Uçurtma şenliğimize katılım sağlayan tüm çocuklarımızı ve kıymetli ailelerine şahsım ve Topaklı adına çok teşekkür ediyorum.

Herşey çocuklar için. Onlar gülünce dünya gülüyor sanki. Muhtarlığımız ve sponsorlarımızın katkılarıyla çocuklar gülsün dedik bu şenlikte emeği geçen Nevşehir Kızılay ekibine Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden gelen kardeşlerimize davetimize katılan ilçe Kaymakamımız Sayın Olgun Öner Bey'e, Avanos İlçe milli eğitim müdürümüz Veli Bey'e şube müdürlerimize, ilkokul ortaokul ve lise müdürleri ve öğretmenlerimize, ayrıca bütün çocuklara ve Topaklı Halkına katıldıklarıdan dolaylı teşekkür ediyorum." dedi.