Bingöl'den Tatvan'a gitmekte olan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimiz şehit oldu. 2 askerimiz de yaralandı.

TSK'dan açıklama! Şehit sayısı 11'e yükseldi

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada; Kaza Kırıma Uğrayan Helikopterdeki 11 Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Oldu, 2 Kahraman Silah Arkadaşımız Yaralandı.

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir.  

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. 

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir.

Hastaneye sevk edilen yaralı askerlerimizden 2’si maalesef yapılan tüm müdahelelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Açıkgöz'den Taziye Mesajı...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Bitlis’ten Tatvan’a giden askeri helikopterin kazaya uğraması sonucu 11 kahraman askerimiz şehit olmasını, 2 askerimizin de yaralanmasını teessürle öğrendik. Kahraman milletimizin başı sağolsun.  Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifa diliyorum." dedi.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.